Newsroom

Newsroom

Συνάντηση Μπιρμπίλη με τον αναπληρωτή Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών

Για θέματα προώθησης της πράσινης οικονομίας συζήτησαν η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη και ο Αναπληρωτής Γενικός…

Για θέματα προώθησης της πράσινης οικονομίας συζήτησαν η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Εκτελεστικός Διευθυντής του Προγράμματος για το Περιβάλλον (UNEP), Αχίμ Στάινερ, σε συνάντηση που είχαν χθες στο ΥΠΕΚΑ.

Η υπουργός ΠΕΚΑ παρουσίασε την κυβερνητική πολιτική για την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, την ενεργειακή αποδοτικότητα και επάρκεια, με έμφαση στον τομέα της ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων. Ακόμη, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του ΥΠΕΚΑ για την προστασία και διαχείριση των υδάτινων πόρων και του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και στη νομοθετική ρύθμιση των δασικών χαρτών της Ελλάδας.

Ο κ. Στάινερ παρουσίασε τις πρωτοβουλίες του UNEP (United Nations Environment Programme) και ειδικότερα αυτές που αφορούν στην πράσινη οικονομία (Green Economy Initiative). Δεσμεύτηκε για την περαιτέρω συνεργασία των υπηρεσιών του UNEP με το ΥΠΕΚΑ, συμπεριλαμβάνοντας την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για το Μεσογειακό Σχέδιο Δράσης (Mediterranean Action Plan) του UNEP και τη Μεσογειακή Πρωτοβουλία για την Κλιματική Αλλαγή (Mediterranean Climate Change Initiative) του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Διαπιστώθηκε η ανάγκη συνέργιας όλων των μεσογειακών πρωτοβουλιών προσανατολισμένες σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος για όλες τις χώρες της Μεσογείου.

http://www.kathimerini.gr

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…