Newsroom

Newsroom

Συμφωνία για την αντιπυραυλική ασπίδα στο ΝΑΤΟ

Σε ένα σύστημα αντιπυραυλικής ασπίδας που θα καλύπτει όλες τις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ κατέληξαν οι συμμετέχοντες στη σύνοδο της Λισαβόνας,…

Σε ένα σύστημα αντιπυραυλικής ασπίδας που θα καλύπτει όλες τις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ κατέληξαν οι συμμετέχοντες στη σύνοδο της Λισαβόνας, σύμφωνα με τον Μπαράκ Ομπάμα.
Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, η ασπίδα θα καλύπτει όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική.

“Προσφέρει ένα ρόλο για το σύνολο των συμμάχων μας. Ανταποκρίνεται στις απειλές της εποχής μας. Αύριο ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη Ρωσία για την οικοδόμηση της συνεργασίας μας σε αυτόν τον τομέα, αναγνωρίζοντας ότι αντιμετωπίζουμε πολλές από τις ίδιες απειλές”.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, το ΝΑΤΟ υποστηρίζει ότι θα πρέπει ΗΠΑ και Ρωσία να προχωρήσουν άμεσα στην υπογραφή της Συνθήκης START, ώστε να σταματήσουν να διατηρούν πυρηνικά όπλα.

Το ΝΑΤΟ θα ζητήσει και από τη Ρωσία να συνεργασθεί στην αντιπυραυλική άμυνα και να λάβει μέρος στο σύστημα. Μάλιστα, το Σάββατο, οι ηγέτες του ΝΑΤΟ θα συναντηθούν με τον Ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, που παρακολουθεί τις εργασίες της Συνόδου.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου αναμένεται να συζητηθεί το Σάββατο και το ζήτημα του Αφγανιστάν. Απομένει οι ηγέτες του Βορειοατλαντικού Συμφώνου να αποδείξουν αν θα καταφέρουν να συμφωνήσουν προκειμένου οι δυνάμεις της Συμμαχίας να σταματήσουν τις αιματηρές επιχειρήσεις μέχρι το 2014.
http://www.enet.gr

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…