Newsroom

Newsroom

Συγκεντρώσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Διαδηλωτές εισέβαλαν στο προαύλιο του "Ι. Βελλίδης" (ΒΙΝΤΕΟ)

'Ενταση σημειώθηκε λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ στη Νότια Πύλη του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου της ΔΕΘ, κοντά στο "Ι.Βελλίδης", όπου πριν από λίγο ξεκίνησε η τελετή εγκαινίων της 82ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, παρουσία του πρωθυπουργού.

59b420171dc524304e8b45c1

Διαδηλωτές εισέβαλαν στο προαύλιο χώρο του Βελλίδειου συνεδριακού κέντρου φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό. 

Το μπλοκ της Πρωτοβουλίας Συνδικάτων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα και δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σήκωσαν τα στόρια ασφαλείας που κλείνουν την πύλη και έφτασαν μέχρι τα μηχανήματα ακύρωσης εισιτηρίων, όπου βρίσκονταν παρατεταγμένες δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα και αποχώρησαν μετά από πέντε λεπτά, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Τα μέτρα ασφαλείας αυτή την ώρα γύρω από το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο όπου διεξάγεται η τελετή εγκαινίων της 82ης ΔΕΘ και η ομιλία του Πρωθυπουργού είναι αυξημένα. 

Νωρίτερα, πορεία πραγματοποίησαν η ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ και ΕΔΟΘ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης



ΓΣΕΕ, Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ) και Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ) συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα του Βενιζέλου, απ’ όπου ξεκίνησαν πορεία, με κεντρικό σύνθημα «η αξιοπρέπεια μας είναι αδιαπραγμάτευτη».

Ξεχωριστή συγκέντρωση, με αφετηρία την Πλατεία Αριστοτέλους, πραγματοποίησαν το ΠΑΜΕ και συνδικάτα που πρόσκεινται σ’ αυτό. Το «παρών», μάλιστα, έδωσε και ο γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του Δημήτρης Κουτσούμπας.

Την ίδια στιγμή, στην Αγίας Σοφίας συγκεντρώθηκε το μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ), παρουσία και του επικεφαλής της παράταξης, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Στην Καμάρα, επίσης, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της Πρωτοβουλίας Συνδικάτων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, του αντιεξουσιαστικού χώρου, καθώς και μελών των επιτροπών αγώνα κατά του χρυσού.


Στην πλατεία Αριστοτέλους είναι η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, όπου βρίσκονται περίπου 4.000 άτομα. Οι διαδηλωτές αναμένεται να κινηθούν μέσω των οδών Λ.Νίκης, για να καταλήξουν στην πλατεία ΧΑΝΘ.

Περίπου 1.000 άτομα έχουν ήδη συγκεντρωθεί στην πλατεία Καμάρας, μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, ΑΝΑΡΣΥΑ, μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και άλλων οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Προσυγκέντρωση πραγματοποιούν μέλη της ΟΚΔΕ, επίσης στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Αγίας Σοφίας και στην πλατεία Αγίας Σοφίας συγκεντρώνονται τα μέλη του Συντονιστικού ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.




Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…