Newsroom

Newsroom

Stop στη χρηματοδότηση της Ουγκάντας λόγω του νόμου για την ομοφυλοφιλία

Σε αναστολή της χορήγησης δανείου ύψους 90 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουγκάντα για το εθνικό σύστημα υγείας προχώρησε η Παγκόσμια Τράπεζα,…

uganda anti gay

Σε αναστολή της χορήγησης δανείου ύψους 90 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουγκάντα για το εθνικό σύστημα υγείας προχώρησε η Παγκόσμια Τράπεζα, με αφορμή το νόμο που ποινικοποιεί την ομοφυλοφιλία στη χώρα.

Συνήθως η Παγκόσμια Τράπεζα δεν εμπλέκεται σε εσωτερικά πολιτικά ζητήματα ή σε ζητήματα όπως τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, για να αποφύγει τον ανταγωνισμό μεταξύ των 188 χωρών-μελών. Ωστόσο, ο πρόεδρος του οργανισμού, Τζιμ Γιονγκ Κιμ, σε e-mail του προς τους εργαζόμενους στην Παγκόσμια Τράπεζα, σημειώνει ότι το ίδρυμα αντιτίθεται στις διακρίσεις και ότι θα προστατεύσει την ασφάλεια όλων των υπαλλήλων του. Επισημαίνει ακόμα ότι η ψήφιση του νόμου στην Ουγκάντα δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό καθώς 83 χώρες σήμερα απαγορεύουν δια νόμου την ομοφυλοφιλία και σε περισσότερες από 100 ισχύουν διακρίσεις κατά των γυναικών.

Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη σε 37 κράτη της Αφρικής, μεταξύ των οποίων η Ουγκάντα, όπου θεωρείται ποινικό αδίκημα από την εποχή της βρετανικής αποικιοκρατίας.

Η αναστολή της χορήγησης του δανείου ακολουθεί την ανακοίνωση της Δανίας και της Νορβηγίας ότι θα παγώσουν τις δωρεές προς την Ουγκάντα εξαιτίας του νόμου. Ανάλογες κινήσεις αναμένεται να κάνουν και άλλες δωρήτριες χώρες, ενώ οι ΗΠΑ-το μεγαλύτερο μέλος της Παγκόσμιας Τράπεζας-ανακοίνωσε ότι θα αναθεωρήσει τη σχέση της με την Ουγκάντα.

Άγριο επεισόδιο στο Αγρίνιο: Στο νοσοκομείο δύο αστυνομικοί-Τους επιτέθηκε επιχειρηματίας

astynomikos ellada arthro

Άγριο επεισόδιο στο Αγρίνιο: Στο νοσοκομείο δύο αστυνομικοί-Τους επιτέθηκε επιχειρηματίας

Οι δύο αστυνομικοί διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο Αγρινίου προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ελαφρά τραύματά τους

Ευθύμιος Λέκκας: Όλο και συχνότερα θα βλέπουμε ακραία φαινόμενα με επιπτώσεις που ούτε φανταζόμαστε

Ευθύμης Λέκκας

Ευθύμιος Λέκκας: Όλο και συχνότερα θα βλέπουμε ακραία φαινόμενα με επιπτώσεις που ούτε φανταζόμαστε

Αναφερόμενος στα ακραία φαινόμενα στην Ελλάδα , είπε ότι η κλιματική κρίση ουσιαστικά τεκμηριώνεται απόλυτα…