Newsroom

Newsroom

Final 4 Euroleague 2024: Σαράντα λεπτά από όνειρο απέχει ο Παναθηναϊκός

Το «τριφύλλι» διεκδικεί απόψε το έβδομο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του

ΠαναθηναΙκος final today

Ο «Βασιλιάς» του ευρωπαϊκού μπάσκετ, επιστρέφει στον τελικό και αντιμετωπίζει τη «Βασίλισσα» θέλοντας να επιστρέψει στον θρόνο του, παίρνοντας τα σκήπτρα στα χέρια του. Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης απόψε το βράδυ (21:00) στο παρκέ της UBER Arena του Βερολίνου με φόντο την κούπα του πρωταθλητή της Euroleague.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έχοντας διανύσει μια τεράστια απόσταση σε χρόνο… ρεκόρ, κατάφερε να κάνει το αδύνατο να είναι δυνατό.

Από την περσινή 17η θέση της κατάταξης οι «πράσινοι» βρέθηκαν δεύτεροι, πήραν στα χέρια τους το πλεονέκτημα της έδρας, ξεπέρασαν το εμπόδιο της Μακάμπι και επέστρεψαν στο Final-4 έπειτα από απουσία 12 ετών. Εκεί δε δυσκολεύτηκαν καθόλου κόντρα στην πολυδιαφημισμένη Φενέρμπαχτσε του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και πήραν με χαρακτηριστική άνεση το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Έπειτα από 13 ολόκληρα χρόνια, τότε που το μακρινό 2011 μέσα στη Βαρκελώνη η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς επικρατούσε της Μακάμπι και… έραβε το 6ο αστέρι στη φανέλα της.

Πλέον έχουν αλλάξει πολλά. Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε τα προβλήματα του, ξεπέρασε τις δυσκολίες που βρήκε στον δρόμο του και μπήκε και πάλι στο μονοπάτι της… κορυφής. Και σήμερα έχει τη μεγάλη του ευκαιρία. Έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στον… θρόνο του, αποκαθηλώνοντας την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης.

Μια Ρεάλ που έχει πολλά και μεγάλα κίνητρα μπροστά της. Η κούπα του πρωταθλητή είναι κίνητρο από μόνη της, αλλά ταυτοχρόνως το μυαλό όλων στην ομάδα του Τσους Ματέο είναι το back to back. Οι Μαδριλένοι ήταν οι μεγάλοι νικητές του περσινού μεγάλου τελικού κόντρα στον Ολυμπιακό και τώρα θέλουν να κάνουν το ίδιο.

 

Επιπλέον, οι στιγμές που βιώνει ο σύλλογος της Μαδρίτης είναι… ιστορικές. Το αυριανό παιχνίδι θα είναι το τελευταίο ευρωπαϊκό του Ρούντι Φερνάντεθ ο οποίος έχει ανακοινώσει την αποχώρηση του από τα παρκέ το προσεχές καλοκαίρι, ενώ αβέβαιο είναι το μέλλον αρκετών παικτών. Γιουλ. Σέρχι Ροντρίγκεθ, Χεζόνια, Πουαριέ, είναι πολύ πιθανό να βρίσκονται εκτός Ρεάλ την επόμενη σεζόν και θα θέλουν το αυριανό βράδυ να το θυμούνται για… πάντα. Παράλληλα  οι Μαδριλένοι είναι δεδομένο πως θα θέλουν να «ξορκίσουν» την κατάρα της διοργάνωσης που θέλει τις ομάδες που κατακτούν την πρώτη θέση της regular season να μην φτάνουν έως το τέλος της διαδρομής.

 

Στις 21.00 το βράδυ στο παρκέ της UBER Arena, στο παρκέ που πριν από 15 χρόνια ο Παναθηναϊκός AKTOR είχε σηκώσει το πέμπτο ευρωπαϊκό του, θα έχει την ευκαιρία να γράψει και πάλι ιστορία. Κόντρα σε μια κορυφαία ομάδα, κόντρα σε έναν κορυφαίο σύλλογο, σε έναν παγκόσμιο οργανισμό, η ομάδα του «τριφυλλιού» θέλει να κλείσει την ευρωπαϊκή της σεζόν με τον πλέον εκωφαντικκό τρόπο.

Αποκαθηλώνοντας τη «Βασίλισσα», έτσι ώστε να κάτσει στον θρόνο του για 7η φορά στην ιστορία.

Θανάσης Παπακωνσταντίνου: Τα συγκινητικά λόγια στην τελευταία συναυλία – «Κρατήστε τα τραγούδια και ’μένα ξεχάστε με!» (video)

παπακω κατρακειο

Θανάσης Παπακωνσταντίνου: Τα συγκινητικά λόγια στην τελευταία συναυλία – «Κρατήστε τα τραγούδια και ’μένα ξεχάστε με!» (video)

«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Δεν είναι εύκολο αυτό. Το επόμενο διάστημα θα συναντιόμαστε δισκογραφικά τουλάχιστον»,…

Τι γίνεται στη Λάρισα: Φίδια προκαλούν αναστάτωση στις εστίες – Επιδρομή ιπτάμενων κατσαρίδων

Λάρισα

Τι γίνεται στη Λάρισα: Φίδια προκαλούν αναστάτωση στις εστίες – Επιδρομή ιπτάμενων κατσαρίδων

Αντιμέτωπη με αξιοσημείωτα περιστατικά η Λάρισα με πρωταγωνιστές φίδια και κατσαρίδες

Πολάκης: Σοβαρές αιχμές κατά Τσίπρα – «Όχι αλλά Ινστιτούτα και “φλόγες” δίπλα σε εικονίσματα»

Πολάκης 1

Πολάκης: Σοβαρές αιχμές κατά Τσίπρα – «Όχι αλλά Ινστιτούτα και “φλόγες” δίπλα σε εικονίσματα»

«Μην κολλάμε δίπλα στην αποτίμηση και προβολή της συμφωνίας από τους αρχιτέκτονες της που ΠΡΕΠΕΙ…