Το βραβείο της σιωπής

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, ρώτησε στη Βουλή τον πρωθυπουργό, (η ερώτηση μάλιστα ήταν πολύ άμεση αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης απείχε ελάχιστα από το έδρανο της Βουλής) γιατί στελέχη της ΝΔ, βράβευσαν την επίορκη Εφοριακό της Χαλκίδας.

σπανακης

Ο Μητσοτάκης αντί να απαντήσει, σηκώθηκε επιδεικτικά και έφυγε. Δεν είναι καθόλου ασυνήθιστη η εικόνα του πρωθυπουργού που δραπετεύει, αλλά εδώ έχουμε ένα θέμα τιμής και υποψιών, το οποίο θα μπορούσε εύκολα να απαντήσει.

Ο Βελόπουλος αναφερόταν στο δημοσίευμα του Documento, στο οποίο υπήρχε φωτογραφία της χρυσοχέρας Προϊσταμένης της Εφορίας Εύης Τύλου, να παραλαμβάνει βραβείο από τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Σπανάκη και την βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη, λίγες μόλις μέρες πριν τη σύλληψη.

Όταν η κοριοί της ΕΛΑΣ κατέγραφαν τους εκβιασμούς του κυκλώματος των Εφοριακών, Σπανάκης και Καραμπατσώλη της απένειμαν βραβείο για την προσφορά της. Αυτό αποτελεί γεγονός φωτογραφημένο το οποίο δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Θα μπορούσε ωστόσο ο πρωθυπουργός να απαντήσει ότι τα δύο του στελέχη, δεν γνώριζαν τη δράση της. Αυτό θα ήταν μια απάντηση, λογική ίσως, την οποία περιέργως ο πρωθυπουργός δεν θέλησε να δώσει για να σταματήσει το σούρουρο.

Αντιθέτως, η άρνησή του αναζοπύρωσε τη συζήτηση για τη φωτογραφία. Και μάλλον δικαίως, γιατί ως σήμερα δεν έχει δοθεί καμία απάντηση από τους λάμποντες και φωτογραφηθέντες δίπλα στην χρυσοχέρα εφοριακό.

Την επομένη του δημοσιεύματος του Documento, το Οικονομικό Επιμελητήριο Χαλκίδας, με επιστολή του, ανέλαβε την ευθύνη της φωτογράφισης, αφού σύμφωνα με όσα διαβεβαίωνε, η βράβευση έγινε με πρωτοβουλία της Διοίκησης και δεν έχει καμία σχέση ο καλός υφυπουργός.

Επειδή όμως δεν έχουμε τρομοκρατικές επιθέσεις για να τρέχει κάποιος να αναλάβει την ευθύνη, αλλά πολιτικές πράξεις και μηνύματα, καλό θα ήταν τόσο ο υφυπουργός κύριος Σπανάκης όσο και η βουλευτής Εύβοιας κυρία Καραμπατσώλη, όχι μόνο να δώσουν την εξήγησή τους αλλά να καταδικάσουν και τις πράξεις της βραβευθείσας σε κάθε περίπτωση από τα χεράκια τους. Αυτό οφείλουν να το κάνουν ως πολιτικά πρόσωπα, αλλά και για να τελειώνουν οι ψίθυροι που λένε ότι όσο η φωτογραφία με τη συλληφθείσα παραμένει ασχολίαστη, δίνει το μήνυμα πως η κυρία “είναι δικός μας άνθρωπος”. Το συγκεκριμένο μήνυμα το έδινε βέβαια η φωτογραφία και όταν γινόταν η βράβευση σε καθέναν από αυτούς που εκβιάζονταν και την έβλεπαν υπό την πλήρη κάλυψη της εξουσίας , αλλά ας υποθέσουμε ότι οι δύο πολιτικοί δεν γνώριζαν. Τώρα που ξέρουν; Σιωπή; Γιατί;

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Κασσελάκης για Θεοχαρόπουλο: «Δεν έφυγε από επιστημονικός συνεργάτης επειδή πρότεινε δημοψήφισμα»

κασε Θεοχαροπουλος

Κασσελάκης για Θεοχαρόπουλο: «Δεν έφυγε από επιστημονικός συνεργάτης επειδή πρότεινε δημοψήφισμα»

Απάντηση έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στα όσα υποστήριξε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος για τη διακοπή…

Νίκος Συρίγος-Ιωάννα Παλιοσπύρου ξεσπούν για τον Απόστολο Λύτρα: «Μην μας ξεφτιλίζετε άλλο ως άντρες!»

Lytras

Νίκος Συρίγος-Ιωάννα Παλιοσπύρου ξεσπούν για τον Απόστολο Λύτρα: «Μην μας ξεφτιλίζετε άλλο ως άντρες!»

Ο Νίκος Συρίγος δημοσίευσε σε μια ανάρτησή του στον λογαρισμό του στο Instagram την οργισμένη…