Στον δρόμο των Μπολσονάρο - Ορμπαν

Εφτασε η μεγάλη ώρα. Σήμερα κατά πάσα πιθανότητα κατατίθεται το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής για τον Δ. Παπαγγελόπουλο. Για την ακρίβεια, θα έχουμε πολλά πορίσματα - τουλάχιστον τέσσερα.

Τάσος Παππάς 15/07/2020 | 21:48

Το ένα της Νέας Δημοκρατίας που θα είναι παραπεμπτικό, το άλλο του ΚΙΝ.ΑΛΛ. επίσης παραπεμπτικό (άλλωστε στα βασικά σημεία τους τα πορίσματα των δύο κομμάτων της συμπολίτευσης έχουν συνταχθεί πολύ καιρό πριν ξεκινήσουν οι εργασίες της προανακριτικής, μερικές πινελιές μπήκαν στο τέλος για να μη φανεί ότι η υπόθεση ήταν τελείως στημένη), το τρίτο από τον ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι απαλλακτικό και θα καταγγέλλει τη διαδικασία ως διάτρητη και παράνομη.

Το ΚΚΕ θα αποδοκιμάζει τις πρακτικές και των δύο κομμάτων εξουσίας και θα ζητάει την κατάργηση του θεσμού των προανακριτικών με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί πολιτικές πλειοψηφίες (άρα από χέρι ιδιοτελείς) να αποφασίζουν για τόσο σοβαρά θέματα· και στο ίδιο μήκος κύματος αναμένεται να κινηθεί και το ΜέΡΑ25, το οποίο αρνήθηκε να συμμετάσχει στην προανακριτική. Στον Παπαγγελόπουλο θα φορτώσουν τον μισό ποινικό κώδικα.

Προκύπτουν, όμως, ερωτήματα: Ολα αυτά τα κακουργήματα που του προσάπτουν τα έκανε μόνος του; Γίνεται ένας άνθρωπος, ακόμη και σε νευραλγική υπουργική θέση, να επινόησε, να κατέστρωσε, να οργάνωσε και να εκτέλεσε το διαβολικό σχέδιο χωρίς συνεργάτες; Η συμμορία είχε ένα μέλος; Η σκευωρία στήθηκε από έναν άνθρωπο; Χωρίς την εμπλοκή ανώτερων και ανώτατων δικαστών και εισαγγελέων; Χλομό. Τι χλομό, κάτασπρο.

Ο αντίλογος είναι ότι συνεργός του, όπως λένε οι πολιτικοί αντίπαλοί του, ήταν η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς κ. Τουλουπάκη, η οποία πρέπει να τον ακολουθήσει στον ανηφορικό δρόμο προς το δικαστήριο. Ναι, αλλά δεν έχει ασκηθεί κάποια δίωξη εναντίον της Τουλουπάκη. Μη βιάζεστε. Ο ένας από τους δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, που εξέτασαν τις καταγγελίες κατά της κ. Τουλουπάκη, στο πόρισμά του ζητάει -αν ισχύουν όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας- να της ασκηθεί δίωξη για ύποπτες πράξεις και σκόπιμες παραλείψεις.

Οπότε, ιδού η αλήθεια. Ναι, αλλά ο ίδιος εισαγγελέας (ο άλλος πρότεινε να πάει η υπόθεση στο αρχείο) αθωώνει πλήρως τους δύο εισαγγελείς που πλαισιώνουν την κ. Τουλουπάκη. Αυτοί οι δύο εισαγγελείς έπαιρναν τις καταθέσεις και έκαναν τις εισηγήσεις στην κ. Τουλουπάκη. Αυτοί οι δύο εισαγγελείς στις αναφορές τους προς τους ανωτέρους τους έλεγαν ακριβώς ό,τι έλεγε και η κ. Τουλουπάκη στις δικές της αναφορές.

Οπότε, ιδού η αντίφαση. Αν οι δύο εισαγγελείς-συνεργάτες της κ. Τουλουπάκη είναι αθώοι, όπως υποστηρίζει ο συγκεκριμένος αντεισαγγελέας, τότε είναι αθώα και η κ. Τουλουπάκη. Δεν γίνεται αυτοί αθώοι, η Τουλουπάκη ύποπτη. Εκτός αν έχουμε να κάνουμε με εισαγγελικούς λειτουργούς που είναι προδήλως ανόητοι και δεν πήραν χαμπάρι την επιχείρηση χειραγώγησής τους από την υπαρχηγό της συμμορίας (Τουλουπάκη) που λειτουργούσε κατ’ εντολήν του επικεφαλής της συμμορίας (Παπαγγελόπουλος).

Πρόκειται, δηλαδή, για βιασμό της λογικής. Ομως, για την πλειοψηφία της προανακριτικής και της Βουλής (Ν.Δ., ΚΙΝ.ΑΛΛ.), αλλά και για τα στρατευμένα μέσα ενημέρωσης, όλα αυτά είναι άνευ σημασίας. Στη δημοκρατία τους οι πλειοψηφίες κάνουν ό,τι γουστάρουν. Τύφλα να ’χουν ο Μπολσονάρο και ο Ορμπαν.

Ανάγωγα


Αναφέρει στο μήνυμά της για την 14η Ιουλίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «Στις καθολικές της αξίες (σ.σ. της Γαλλικής Επανάστασης), την ελευθερία, την ισότητα και την αδελφότητα, αναγνωρίζουμε τις καταβολές και τις διαρκείς διεκδικήσεις της κοινωνίας μας». Εκτός από τον πρωθυπουργό μας που θεωρεί την ανισότητα φυσική κατάσταση. Εντάξει, δεν θα γίνουν όλοι Ροβεσπιέροι. Υπάρχουν και οι οπαδοί του Παλαιού Καθεστώτος (η σκληρή Δεξιά για τη δική μας περίπτωση) που σήμερα κυβερνούν την Ελλάδα.

Πηγή: Eφσυν

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr