Newsroom

Newsroom

Στο σημείο της αεροπορικής τραγωδίας Μέρκελ, Ολάντ και Ραχόι

Στο σημείο της τραγωδίας με το αεροσκάφος της Germanwings που κατέπεσε στις γαλλικές Άλπεις αναμένεται να φτάσουν σήμερα ο Φρανσουά…

french alps

Στο σημείο της τραγωδίας με το αεροσκάφος της Germanwings που κατέπεσε στις γαλλικές Άλπεις αναμένεται να φτάσουν σήμερα ο Φρανσουά Ολάντ, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Μαριάνο Ραχόι, κι ενώ συνεχίζονται οι έρευνες στην περιοχή.

Σύμφωνα με αναφορές στα διεθνή ΜΜΕ, χιλιάδες συντρίμμια του αεροπλάνου και πτώματα είναι διασκορπισμένα στην πλαγιά του βουνού όπου συνετρίβη το Airbus, σε υψόμετρο 1.500 μέτρων, μακριά από κατοικίες και δρόμους πρόσβασης.

Τα αίτια της συντριβής παραμένουν αδιευκρίνιστα, με το σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης πάντως να υποχωρεί, ενώ το ένα από τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους έχει εντοπιστεί και εξετάζεται από τις αρμόδιες γαλλικές αρχές. Πρόκειται για το μαύρο κουτί που καταγράφει τις συνομιλίες στο πιλοτήριο, ενώ αναζητείται ο δεύτερος καταγραφέας, που περιλαμβάνει τα δεδομένα της πτήσης.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν 150 άτομα, εκ των οποίων οι περισσότεροι Γερμανοί και Ισπανοί. Μεταξύ αυτών, δύο βρέφη και 16 Γερμανοί μαθητές που επέστρεφαν από πρόγραμμα ανταλλαγής στη Βαρκελώνη, αλλά και δύο τραγουδιστές της Όπερας του Ντίσελντορφ, ο 54χρονος βαρύτονος Όλεγκ Μπρίγιακ και η 33χρονη κοντράλτο Μαρίνα Ράντνερ. Θεωρείται απίθανο να υπάρχει έστω και ένας επιζών από το δυστύχημα.

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…