Newsroom

Newsroom

Στο πειθαρχικό ο οδηγός του ΟΑΣΑ για την «μισαναπηρική» συμπεριφορά του σε ΑμεΑ με αμαξίδιο

Σάλος έχει προκληθεί μετά την καταγγελία που έκανε επιβάτης ΑμεΑ για οδηγό λεωφορείου, με τις διοικήσεις των ΟΑΣΑ και ΟΣΥ να καταδικάζουν τη συμπεριφορά του οδηγού, χαρακτηρίζοντάς την απρεπή και προσβλητική.

leoforeio

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η απαράδεκτη συμπεριφορά ενός οδηγού του ΟΑΣΑ προς άτομο ΑμεΑ που θέλησε να μπει στο λεωφορείο λέγοντας του χαρακτηριστικά «γιατί βγαίνεις έξω;»

Μετά το ντροπιαστικό σχόλιο ο οδηγός του αστικού λεωφορείου παραπέμφθηκε σε πειθαρχικό έλεγχο, ενώ σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση, ΟΑΣΑ και ΟΣΥ καταδικάζουν κάθε προσβλητική συμπεριφορά των οδηγών απέναντι σε κάθε επιβάτη.

Διαβάστε επίσης-Μισανθρωπιά και αναλγησία στον ΟΑΣΑ: Οδηγός λεωφορείου κατακρίνει ΑμεΑ γιατί επέλεξε να κυκλοφορήσει

«Οι διοικήσεις των ΟΑΣΑ και ΟΣΥ λαμβάνοντας γνώση για περιστατικό απρεπούς και καταδικαστέας συμπεριφοράς οδηγού σε επιβάτη με αναπηρικό αμαξίδιο, έδωσαν εντολή για τις προβλεπόμενες ενέργειες σχετικά με τον πειθαρχικό έλεγχο του εμπλεκόμενου οδηγού.

Ενεργοποιήθηκαν ήδη οι διαδικασίες για τον εντοπισμό του εν λόγω υπαλλήλου, προκειμένου να κληθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Προσβλητικές συμπεριφορές όπως αυτή, όχι μόνο δεν συνάδουν με τις αρχές του ομίλου Αστικών Συγκοινωνιών(η ΟΣΥ διαθέτει μόνιμη Υπηρεσία εξυπηρέτησης πολιτών με αναπηρία, ενώ αναπτύσσει συγκεκριμένο σχέδιο εξυπηρέτησης όλων των επιβατών που έχουν κινητικά προβλήματα), αλλά είναι καταδικαστέες και θα έχουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

ΜΑΤπΡέντη

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ένας ακόμη εκ των πέντε ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης των χουλιγκαν…

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

Κασσελάκης 2

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

«Υπήρχε παράνομη μεταφορά υλικού από την εμπορική αμαξοστοιχία; Ανιχνεύτηκε ξυλόλιο και πιθανώς λοιπές ουσίες στα…