Newsroom

Newsroom

Στο λιμάνι του Πρίντεζι φτάνει σήμερα το Norman Atlantic

Σήμερα αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι του Πρίντιζι το πλοίο Norman Atlantic η ρυμούλκηση του οποίου ξεκίνησε στις 18.15 της…

2215152

Σήμερα αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι του Πρίντιζι το πλοίο Norman Atlantic η ρυμούλκηση του οποίου ξεκίνησε στις 18.15 της Πέμπτης. Το πλοίο θα ερευνηθεί εξονυχιστικά προκειμένου να διαπιστωθεί έαν σε κάποιους από του χώρους του εντοπιστούν άτομα που θεωρούνται αγνοούμενα ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει και η έρευνα των πραγματογνωμόνων για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς που ξεκίνησε από το γκαραζ.

Εν τω μεταξύ το βράδυ της Πρωτοχρονιάς οι συγγενείς του Γιώργου Δούλη που είχε αρχικά ανακοινωθεί ως νεκρός ενημερώθηκαν πως θεωρείται αγνοούμενος. Ετσι με βάση τα νεώτερα στοιχεία οι επίσημα ταυτοποιημένοι έλληνες που έχασαν τη ζωή τους στο ναυτικό δυστύχημα είναι δύο και οι έλληνες αγνοούμενοι δέκα.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λιμενικού «με επίσημο έγγραφό του που απέστειλε εκ νέου το Κέντρο Επιχειρήσεων της Ρώμης (RCC ROMΑ) προς το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, γνωστοποιείται ότι λόγω λανθασμένης πιστοποίησης εκ μέρους των αρμόδιων Ιταλικών Αρχών, ο Δούλης Γεώργιος δεν είναι θανών, αλλά συγκαταλέγεται στη λίστα επιβατών, για τους οποίους δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση επί του παρόντος».

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την έντονη δυσφορία αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος που χειρίζονται την υπόθεση καθώς όπως έλεγαν «δεν γίνεται να παίζουν με την αγωνία των συγγενών των αγνοουμένων. Δεν γίνεται τη μια να λέμε στην οικογένεια ότι ο άνθρωπος τους είναι νεκρός και μετά αγνοούμενος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την Ιταλία ενημέρωσαν τους συγγενείς ενός Έλληνα που φέρεται να είναι αγνοούμενος, να μεταβεί εως το Σάββατο στη γειτονική χώρα, για αναγνώριση σορού.

Εφόσον ταυτοποιηθεί η σορός, θα πρόκειται για τον τρίτο Έλληνα νεκρό.

Mε πλοίο Superfast έφτασαν την Πρωτοχρονιά, στην Πάτρα, οι Έλληνες-μέλη του πληρώματος του Norman Atlantic.
Ένα από τα μέλη του πληρώματος του Norman Atlantic, ο αρχιθαλαμηπόλος Α. Δαμίγος μίλησε στους δημοσιογράφους για τις ενέργειες του πληρώματος, από την στιγμή που εκδηλώθηκε η φωτιά.

Όπως είπε, «όλα τα μέλη του πληρώματος κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να βοηθήσουμε όλους τους ανθρώπους και να βάλουμε τον κόσμο στο πάνω μέρος του πλοίου για να σωθεί».

Και συνέχισε: «Καταβάλαμε υπεράνθρωπες προσπάθειες και καθ΄ όλη την διάρκεια της επιχείρησης ήμασταν εκεί και βοηθούσαμε τον κόσμο, παρόλο που ο ρόλος μας ήταν βοηθητικός και μείναμε μέχρι το τέλος. Φύγαμε τελευταίοι από το πλοίο και αυτό φαίνεται».

Όσον αφορά το Norman Atlantic, είπε ότι το πλοίο ήταν υπερσύγχρονο και καινούργιο, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, είπε ότι το πλοίο δεν είχε περισσότερο φορτίο από όσο έπρεπε.

Σχετικά με τις λίστες των επιβατών, είπε ότι αυτές ήταν ακριβέστατες και πως έγιναν αναγραμματισμοί στην Ιταλία. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «λέγαμε το όνομά μας στα Αγγλικά και το έγραφαν ανάποδα».

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.