Στο Χάρκοβο ο Γιανουκόβιτς- Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου- Αναμένεται τηλεοπτικό διάγγελμα – LIVE STREAM

Στη βορειοανατολική πόλη Χάρκοβο, στα σύνορα με τη Ρωσία, βρίσκεται ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς.  Εντός της ημέρας, αναμένεται…

viktor gianoykovits

Στη βορειοανατολική πόλη Χάρκοβο, στα σύνορα με τη Ρωσία, βρίσκεται ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς. 
Εντός της ημέρας, αναμένεται να κάνει τηλεοπτικό διάγγελμα προτού επιστρέψει στο Κίεβο, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax η σύμβουλός τους, Άννα Γκέρμαν.
Από νωρίς το πρωί διεθνή μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η προεδρική κατοικία είναι άδεια και αφύλακτη, ενώ διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι έχουν υπό τον πλήρη έλεγχό τους το προεδρικό μέγαρο.
Νωρίτερα υπέβαλε την παραίτησή του ο πρόεδρος του κοινοβουλίου και στενός συνεργάτης του Γιανουκόβιτς, Βολίντιμιρ Ρίμπακ, επικαλούμενος λόγους υγείας. Τη θέση του πήρε ο Ολεξάντερ Τουρκινοβ, σύμμαχος της φυλακισμένης Γιούλια Τιμοσένκο.
Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών τάσσεται υπέρ της «γρήγορης αλλαγής» και καλεί τους πολίτες να συνεργαστούν με την αστυνομία για να εξασφαλιστεί η τάξη και η ασφάλεια στη χώρα.Ο Βίταλι Κλίτσκο, κατά την ομιλία του στην έκτακτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου, όπου συζητείται η πρόταση της αντιπολίτευσης για άμεση παραίτηση του Γιανουκόβιτς, ζήτησε να διεξαχθούν εκλογές μέχρι τις 25 Μαΐου και κάλεσε το κοινοβούλιο να υιοθετήσει άμεσα απόφαση με την οποία να ζητεί από τον Γιανουκόβιτς να παραιτηθεί.

«Σήμερα εγκατέλειψε το Κίεβο» δήλωσε ο Κλίτσκο στην έκτακτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου. «Εκατομμύρια Ουκρανοί βλέπουν μία επιλογή, πρόωρες εκλογές» τόνισε.

Ο Κλίτσο μιλώντας στους διαδηλωτές που παραμένουν στην πλατεία Ανεξαρτησίας δήλωσε ότι θα ζητήσει τη στήριξη των βουλευτών «για να απαλλαγούμε» από τον Γιανουκόβιτς. «Το κοινοβούλιο πρέπει να αναγκάσει τον Γιανουκόβιτς να παραιτηθεί» τόνισε.

Ομάδα ακροδεξιών διαδηλωτών απειλεί να αναλάβει δράση εάν ο πρόεδρος Γιανουκόβιτς δεν έχει παραιτηθεί μέχρι το πρωί του Σαββάτου.in.gr

LIVE STREAM 

 

 

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…