Newsroom

Newsroom

Αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο της κάλπης

Στις 7 το απόγευμα, με το κλείσιμο της κάλπης θα ανακοινωθεί το exit poll. Στις 9 το βράδυ ανακοινώνονται τα πρώτα αποτελέσματα, ενώ οι πρώτες ασφαλείς εκτιμήσεις για τις σταυροδοσίες στις 23.00. Παρακολουθείστε όλες τις εξελίξεις LIVE στο koutipandoras.gr

ekloges

Λίγα λεπτά έχουν μείνει για το κλείσιμο της κάλπης. Σύμφωνα με τον υπηρεσιακό υπουργό εσωτερικών, όπου κριθεί απαραίτητο, θα δοθεί παράταση. Αυξημένη είναι η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας, στην Πειραιώς στα γραφεία της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εν αναμονή των exit poll.

«Ας μη βιάζονται κάποιοι να προεξοφλήσουν πριν κλείσουν οι κάλπες αν θα είναι σύντομη ή όχι η αποψινή βραδιά. Η μάχη τελειώνει μόλις ψηφίσει και ο τελευταίος ψηφοφόρος και τη δίνουμε ψήφο ψήφο μέχρι το τελευταίο λεπτό» αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου.

Αλ. Τσίπρας: Να μην ανακοπεί η πορεία της χώρας προς τα μπρος (video)

Να μην ανακοπεί η πορεία της χώρας προς τα εμπρός, ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματα στο 649ο εκλογικό τμήμα της Αθήνας.

«Σήμερα είναι μέρα Δημοκρατίας και οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αποφασίζουν για την πορεία της χώρας, στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Αποφασίζουν για τη ζωή τους» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για να επισημάνει: «οι κάλπες το πρωί, ως γνωστόν, άνοιξαν και ήταν άδειες. Συνεπώς η απόφαση του καθενός και της καθεμιάς πάνω στην κάλπη είναι αυτή, η οποία θα κρίνει το αποτέλεσμα».

Θέλω να απευθυνθώ σε όλους τους πολίτες να προσέλθουν στην κάλπη, να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, παρά την υψηλή θερμοκρασία, είπε ο Αλ. Τσίπρας, «γιατί αξίζει τον κόπο να αφιερώσουν είκοσι λεπτά και να είναι όλοι και όλες παρόντες και παρούσες στην κρίσιμη απόφαση για το μέλλον του τόπου μας».

Ιδιαίτερα απευθύνθηκε στις νέες και τους νέους, «σ’ αυτούς που διαχρονικά κάνουν την ανατροπή», γιατί «αυτοί μπορούν να κάνουν τις μεγάλες ανατροπές και τις μεγάλες αλλαγές, να μην αφήσουν την κρίσιμη απόφαση για τη ζωή τους και το μέλλον τους σε άλλους. Να είναι αυτοί, που θα κρίνουν το αποτέλεσμα».

«Πιστεύω ότι είναι μία κρίσιμη μάχη, τη δίνουμε με αισιοδοξία, τη δίνουμε με αποφασιστικότητα έως το τελευταίο λεπτό, για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες και οι κόποι του λαού μας, για να μην ανακοπεί η πορεία της χώρας μας προς τα μπρος» κατέληξε ο πρωθυπουργός. 

Μητσοτάκης: Σήμερα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες παίρνουν τις τύχες του τόπου στα χέρια τους

 «Οι εκλογές είναι η μεγάλη γιορτή της Δημοκρατίας. Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στη λαϊκή ετυμηγορία», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 416 εκλογικό τμήμα στο 1ο Γενικό Λύκειο Περιστερίου.

«Σήμερα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες παίρνουν τις τύχες του τόπου στα χέρια τους. Είμαι σίγουρος ότι αύριο ξημερώνει μια καλύτερη ημέρα για την πατρίδα μας. Καλή ψήφο σε όλες και όλους» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Πρ. Παυλόπουλος: Είναι η μέρα του πολίτη

Στο Νέο Ψυχικό άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ακριβώς στις 10 το πρωί.

«Είναι η μέρα του πολίτη, η μέρα της λαϊκής ετυμηγορίας», δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος αποχωρώντας από το εκλογικό κέντρο.

Γεννηματά: Σήμερα η λογική επιστρέφει στον τόπο με την ψήφο των Ελλήνων πολιτών

«Σήμερα η λογική επιστρέφει στον τόπο, με την ψήφο των Ελλήνων πολιτών» είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, από το 6ο δημοτικό σχολείο Αγίου Δημητρίου όπου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα.

   «Ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι η κρίσιμη ψήφος για τα λαϊκά συμφέροντα και για την πολιτική σταθερότητα. Είμαστε περήφανοι για την προοδευτική μας ταυτότητα. Ήταν, είναι και θα είναι πολύτιμη για την Ελλάδα» τόνισε η Φ. Γεννηματά.

Κουτσούμπας: Να είμαστε πιο δυνατοί την επόμενη μέρα

«Σήμερα ψηφίζουμε για να είμαστε πιο δυνατοί την επόμενη μέρα, να διεκδικήσουμε το δίκιο, την αλήθεια, για να ανοίξουμε τον δρόμο για ένα πιο φωτεινό μέλλον για μας και τα παιδιά μας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ αφότου ψήφισε στο Χαϊδάρι.

Βαρουφάκης: Η Δημοκρατία ανήκει σε αυτούς που έχουν το κουράγιο να την υπερασπιστούν

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε στις 09.30 ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου, και αμέσως μετά ανέφερε: 

«Συγχαρητήρια σε όλους τους πολίτες που σηκώνονται από τον καναπέ τους και ψηφίζουν και στους υποψήφιους που εκτίθενται. Η Δημοκρατία ανήκει σε αυτούς που έχουν το κουράγιο να την υπερασπιστούν σήμερα ψηφίζοντας».

Ψήφισε χωρίς να κάνει δηλώσει  ο Κώστας Καραμανλής

Στο 1ο Δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης βρέθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Μαζί του ήταν οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ κυρία Έλενα Ράπτη, ο κύριος Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο κύριος Σταύρος Καλαφάτης. 

Ο ίδιος δεν έκανε κάποια δήλωση.

Σαμαράς: Το χαμόγελο επιστρέφει

Στην Πύλο άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρώην πρωθυπουργός Α. Σαμαράς.

«Ενωμένοι από αύριο να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα της δημιουργίας, της ανάπτυξης, της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας. Το χαμόγελο επιστρέφει» ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Γεννηματά: Ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι η κρίσιμη ψήφος

«Σήμερα η λογική επιστρέφει στον τόπο, με την ψήφο των Ελλήνων πολιτών» είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, από το 6ο δημοτικό σχολείο Αγίου Δημητρίου όπου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα.

«Ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι η κρίσιμη ψήφος για τα λαϊκά συμφέροντα και για την πολιτική σταθερότητα. Είμαστε περήφανοι για την προοδευτική μας ταυτότητα. Ήταν, είναι και θα είναι πολύτιμη για την Ελλάδα» τόνισε η Φ. Γεννηματά.

Γ. Παπανδρέου: Είναι ψήφος αλλαγής

Στο 26ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας ψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός και αμέσως μετά τόνισε:

«Ψηφίζουμε για να τιμήσουμε τη δημοκρατική παράδοση της Αχαΐας, να τιμήσουμε αγώνες για τη δημοκρατία, γενεών, ψηφίζουμε για την ελπίδα, για όσους δεν θέλουν να δουν την Ελλάδα βαμμένη στο μπλε της συντήρησης, αλλά ούτε και μια χώρα όπου η Αριστερά έχει συγκατοικήσει με τη συντήρηση ή έχει και πρακτικές συντηρητικές, όπως αποδείχθηκε. Ψηφίζουμε για τη δύναμη της αλλαγής, αυτό που χρειάζεται η χώρα, μια δύναμη που όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε και είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον και το αύριο της Ελλάδας. γι’ αυτό είναι πολύ σημαντική η ψήφος, είναι ψήφος αλλαγής»

Ντ. Μπακογιάννη: Αρχίζει μία ανοδική πορεία

 

Στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων στην περιοχή της Χαλέπας ψήφισε η Ντόρα Μπακογιάννη συνοδευόμενη από τα εγγόνια της.

«Σήμερα είναι μια πολύ μεγάλη μέρα, είναι η μέρα που μιλάνε οι πολίτες και κάνουν τις επιλογές τους. Τις επιλογές τους για ένα καλύτερο αύριο, τις επιλογές τους για μία Ελλάδα την οποία αξίζουμε. Εδώ στα Χανιά δε, για τα Χανιά που πρέπει να γυρίσουν σελίδα, για τα Χανιά της ανάπτυξης, για τα Χανιά της προοπτικής, για τα Χανιά της ευημερίας. Εύχομαι καλή μέρα και καλή δουλειά σε όλους από αύριο, γιατί αρχίζει μια δύσκολη αλλά ανοδική και καλή πορεία», δήλωσε η υποψήφια βουλευτής Χανίων.

B.Λεβέντης: Είναι λάθος να δοθεί αυτοδυναμία στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στην Αθήνα άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις 12 το μεσημέρι ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος τόνισε ότι «είναι λάθος να δοθεί αυτοδυναμία στον Κυριάκο Μητσοτάκη κι η Ένωση Κεντρώων είναι εμπόδιο. 

Ξυπνώντας σήμερα είδα ένα όνειρο. Ότι θα κάνουν κυβέρνηση μαζί η Φώφη Γεννηματά κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτή η κυβέρνηση θα είναι το βράδυ. Ό,τι ήταν ο Πάνος Καμμένος για τον Τρίπρα θα είναι η Φώφη Γεννηματά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «για αυτό θέλω η νεολαία να πάει στην κάλπη και να δώσει μια ισχυρή Ένωση Κεντρώων γιατί η Βουλή χωρίς την Ένωση Κεντρώων θα είναι ορφανή».
Κ. Βελόπουλος: Η “Ελληνική Λύση” ήρθε και προκάλεσε τριγμό στο σύστημα

«Από αύριο ξημερώνει μια άλλη μέρα για το ελληνικό κοινοβούλιο» δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 381ο εκλογικό κέντρο στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Ο κ. Βελόπουλος στην αρχή των δηλώσεων του ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους όσους έχουν σήμερα την ονομαστική τους εορτή. Ασκώντας το εκλογικό του δικαίωμα την ώρα που έριχνε το ψηφοδέλτιο στην κάλπη, τόνισε: «Να δώσουμε τη λύση και να είναι ελληνική».

«Η “Ελληνική Λύση” ήρθε στα πράγματα και θα έλεγα ότι προκάλεσε έναν περίεργο τριγμό στο σύστημα. Ευχαριστούμε όλους όσους μας εμπιστεύτηκαν, ως “Ελληνική Λύση”, την πρώτη φορά, είναι η δεύτερη εκλογική μας μάχη» δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο Κ. Βελόπουλος και συνέχισε: «Πιστεύουμε ότι είμαστε η μοναδική λύση, γιατί έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα. Να ευχαριστήσω πάλι όλο τον κόσμο που πήγε να ψηφίσει και να πω ότι από αύριο ξημερώνει μια άλλη μέρα για το ελληνικό κοινοβούλιο». «Η πραγματική αντιπολιτευτική φωνή προάσπισης των εργατικών δικαιωμάτων, κυρίως των δικαιωμάτων των εθνικών, των Ελλήνων, θα είμαστε εμείς. Αυτή είναι η υπόσχεσή μας. Και κάτι πολύ απλό. Δε θα απογοητεύσουμε κανέναν. Ήρθαμε για να βοηθήσουμε τους Έλληνες, γιατί λέμε “πρώτα οι Έλληνες, πρώτα η Ελλάδα”».

Γ. Σταθάκης: Να μη γυρίσουμε πίσω

Στο 12ο δημοτικό σχολείο Xανίων άσκησε το μεσημέρι το εκλογικό του δικαίωμα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

«Σήμερα έφτασε η μέρα που η κρίση του ελληνικού λαού αφορά την επιλογή της κυβέρνησης της επόμενης τετραετίας. Ευελπιστούμε και σκεφτόμαστε ότι η επιλογή θα είναι για να συνεχίσουμε και να μη γυρίσουμε πίσω» τόνισε ο Γιώργος Σταθάκης.

Κωνσταντοπούλου: Σήμερα είναι η μέρα των πολιτών

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου αμέσως μετά την άσκηση του δικαιώματός της δήλωσε ότι «σήμερα είναι η μέρα των πολιτών που μπορούν με την ψήφο τους να αλλάξουν τα πάντα. Οι Έλληνες κι οι Ελληνίδες μπορούν να διεκδικήσουν το παρόν και το μέλλον που ονειρεύονται και που αξίζουν. Πιστεύω ότι θα το κάνουν».

Γ. Πατούλης: Σφραγίζουμε την τύχη της πατρίδας μας

Στο 3ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Αττικής.

«Σήμερα δίνουμε όλοι το “παρών” στην κάλπη, σφραγίζουμε με την ψήφο μας την τύχη της πατρίδας μας και το μέλλον των παιδιών μας. Σήμερα γυρίζουμε σελίδα και κάνουμε μια νέα αρχή, ένα καινούριο ξεκίνημα για μια καλύτερη Ελλάδα. Όλοι μαζί ενωμένοι και συντεταγμένα προχωράμε για να βάλουμε επιτέλους τη χώρα μας σε τροχιά ανάπτυξης. Είμαι αισιόδοξος ότι σήμερα θα είναι πραγματικά η μέρα που η ελπίδα θα επιστρέψει ξανά στην πατρίδα μας», δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης.

Σύνθημα για συμμετοχή στις εκλογές από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Λίγο μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 74ο εκλογικό τμήμα, στο 2ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, επί της οδού Ικτίνου, κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες για να ψηφίσουν και δήλωσε: «είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος ότι ο ελληνικός λαός, ότι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, θα αποφασίσουν το σωστό, έτσι ώστε να έχουμε τέσσερα χρόνια δημιουργίας, ανάπτυξης και χαμόγελου μπροστά μας».

Ο κ. Ζέρβας επισήμανε ότι «σήμερα κλείνει ένας μεγάλος κύκλος εκλογικών αναμετρήσεων», ανέφερε ότι «πριν από περίπου ένα μήνα είχαμε τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση και για το ευρωκοινοβούλιο» και σημείωσε ότι «σήμερα ο ελληνικός λαός επιλέγει την κυβέρνησή του για τα επόμενα τέσσερα χρόνια».

«Θέλω να πιστεύω ότι ο κύκλος αυτός θα κλείσει με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα γιατί ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε πίσω μας μια δεκαετία δύσκολη για τον ελληνικό λαό για όλους εμάς. Πιστεύω ότι όλοι μαζί, αποφασισμένοι, ενωμένοι θα έχουμε μπροστά μας τέσσερα χρόνια δημιουργίας, τέσσερα χρόνια ανάπτυξης» πρόσθεσε.

Συνεχάρη, τέλος, όλους όσοι συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία και κυρίως τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, που, όπως είπε, δουλεύουν κάτω από δύσκολες συνθήκες και υψηλές θερμοκρασίες για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Στις παραλίες οι Έλληνες ψηφοφόροι

Παρόλο που σήμερα, Κυριακή 7 Ιουλίου, διεξάγονται οι βουλευτικές εκλογές, πολύς κόσμος επέλεξε να πάει για μπάνιο, καθώς η θερμοκρασία είναι ιδιαίτερα υψηλή. 

Το πρόγραμμα για τους περισσότερους είχε ψήφο και έπειτα χαλάρωση σε κάποια παραλία ή κατευθείαν παραλία. 

Έτσι, οι περισσότερες παραλίες της Αττικής ήταν και σήμερα γεμάτες από το πρωί αφού όσοι δεν έχουν πάει διακοπές ακόμη αναζήτησαν κοντινές παραλίες για μια βουτιά. 

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…