Στην «κατάψυξη» οι ΗΠΑ

Στον «πάγο» βρίσκονται οι ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες, με τον «κυκλώνα βόμβα» να καλύπτει τα πάντα με χιόνι, να προκαλεί σοβαρότατα προβλήματα αλλά και να κοστίζει ανθρώπινες ζωές.

AP22355669418113

Η σφοδρή χιονοθύελλα που έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 17 ανθρώπων άφησε 530.000 νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα το απόγευμα του Σαββάτου, έναντι 1,5 εκατομμύριο ιδίως στη Βόρεια Καρολίνα, το Τενεσί και το Μέιν, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Poweroutage.us. Και στις τρεις πολιτείες καταγράφονταν θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν. Κλειστοί αυτοκινητόδρομοι, ακυρώσεις χιλιάδων πτήσεων, κυκλοφοριακό χάος, διακοπή ηλεκτροδότησης και υδροδότησης είναι λίγες μονάχα από τις επιπτώσεις του φαινομένου «κυκλώνα-βόμβα», που πλήττει τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής τα τελευταία 24ωρα.

Εκατοντάδες άνθρωποι παρέμεναν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο της κομητείας Ίρι, τον Μαρκ Πόλονκαρζ. Όπως είπε, ζητήθηκε η επέμβαση της Εθνοφρουράς για τον απεγκλωβισμό τους.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS) προειδοποίησε ότι το ψύχος αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο και προέτρεψε τους Αμερικανούς στις πληγείσες από τη χιονοθύελλα περιοχές να αναζητήσουν ζεστασιά σε κλειστούς χώρους. Την Παρασκευή, είχαν καταγραφεί πολικές θερμοκρασίες με ελάχιστες που έφθαναν τους –48°C, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

 

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται και ο Καναδάς. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στο Οντάριο και το Κεμπέκ, ενώ ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων αναφέρονται στα αεροδρόμια του Βανκούβερ, του Τορόντο και του Μόντρεαλ.

Τι είναι ο «κυκλώνας βόμβα»;

Ο «κυκλώνας βόμβα» είναι ένας όρος που δίνεται σε μια καταιγίδα που εντείνεται γρήγορα, με την κεντρική πίεση αέρα να πέφτει σε τουλάχιστον 24 millibar σε 24 ώρες. Αναφέρονται ως «κυκλώνες βόμβας» λόγω της εκρηκτικής ισχύος που προκαλείται από την ταχεία πτώση της πίεσης.

Τέτοιες καταιγίδες φέρνουν τις καιρικές συνθήκες που κυμαίνονται από χιονοθύελλες έως ισχυρές καταιγίδες και έντονες βροχοπτώσεις. Οι «κυκλώνες βόμβας» είναι πιο συνηθισμένοι στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ και του Καναδά, όπου η δροσερή γη και το θερμό ρεύμα του Ρεύματος του Κόλπου δημιουργούν πρόσφορες συνθήκες.

 

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…