Στην αντεπίθεση η Περεcτρόικα: Επιλεκτική η ευαισθησία των Ellinika Hoaxes με τον Μητσοτάκη

Την δικιά της απάντηση στα Ellinika Hoaxes έδωσε η σατιρική σελίδα Περεcτρόικα για τα fake news που της «χρεώνει» 

NewsRoom 21/06/2019 | 18:02

Με κείμενο και βίντεο απάντησε η σατιρική σελίδα Περεcτρόικα στα Ellinika Hoaxes, που χαρακτήρισαν, «fake news» ένα μονταρισμένο βίντεο που δημοσιοποίησαν στο facebook.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ, ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ - ΔΟΙΑΔΩΣΤΑΙ

Η ιστοσελίδα Ελληνικά Hoaxes και ειδικότερα ο συνεργάτης της Θάνος Σιτίστας (Επαχτίτης) αφιέρωσε ολόκληρο άρθρο, προκειμένου να κατηγορήσει τη σατιρική μας σελίδα ότι έκανε συρραφή φράσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, με σκοπό να αλλοιώσει το νόημα των όσων είπε (https://www.ellinikahoaxes.gr/2019/06/20/video-mistotakis-den-eimaste-i…).

Κατανοούμε την ευαισθησία της συγκεκριμένης ιστοσελίδας να χαρακτηρίσει ως fake news οτιδήποτε αφορά στο πρόσωπο του αρχηγού της ΝΔ, όμως από υπερβάλλοντα ζήλο βιάστηκαν να καταλήξουν σε συμπεράσματα, αποδίδοντάς μας ανόητες κατηγορίες.

Πληροφορούμε, λοιπόν, την ιστοσελίδα και τον συνεργάτη της, ότι ο σκοπός της ανάρτησής μας ήταν η ανάδειξη συγκεκριμένων φράσεων του εν λόγω πολιτικού προσώπου και όχι η αλλοίωση των λεγομένων του. Είναι αρκετά ευδιάκριτο το γεγονός ότι το υλικό αποτελείται από αποσπάσματα της συνέντευξης, προκειμένου το τελικό βίντεο να μην είναι μεγάλης διάρκειας.

Άλλωστε, το νόημα των φράσεων που αναδείξαμε είναι αρκετά ξεκάθαρο:

-«Παράξενο και τολμώ να πω και άκρως προβληματικό το γεγονός ότι όλοι θέλουν να πάνε στο πανεπιστήμιο. Τι πάει να πει όλοι στο πανεπιστήμιο;».

-«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν είμαστε όλοι ίσοι, δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ όλοι ίδιοι».

Όπως μπορεί να παρατηρήσει ο κάθε χρήστης του Facebook και φυσικά η ερευνητική ομάδα των ellinikahoaxes.gr (στην οποία συμμετέχει μόνο ένας δημοσιογράφος), η σατιρική σελίδα μας έχει ασχοληθεί με δεκάδες πρόσωπα από όλο το πολιτικό φάσμα, με την ίδια ακριβώς τακτική. Μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, όμως, ότι δεν συνέβη το ίδιο και με αυτά, παρά μόνο με τον αρχηγό της ΝΔ.

Διαβάζοντας το άρθρο των Ελληνικά Hoaxes για το video που αναρτήσαμε με πρωταγωνιστή τον κ. Μητσοτάκη, καταλαβαίνουμε ότι θα πρέπει - προκειμένου να μην κατηγορηθεί κάποιος για παραπληροφόρηση – να ανεβάζει ολόκληρες τις συνεντεύξεις ανεξαρτήτως διάρκειας. Φανταστείτε, δηλαδή, τη χρονική διάρκεια που πρέπει να έχουν τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών αν προβάλλουν ολόκληρες τις συνεντεύξεις των θεμάτων που φιλοξενούν. Μάλλον δεν φτάνουν οι 24 ώρες της μέρας.

Κι αν μπήκαμε εμείς, μια μικρή σατιρική σελίδα, στο στόχαστρο των Ελληνικά Hoaxes, δεν θα πρέπει να μας ξαφνιάσει αν αύριο βρεθούν στη θέση μας κι άλλες σατιρικές σελίδες όπως Το Κουλούρι ή το Το Βατράχι.

Καταλήγοντας, θα υπογραμμίσουμε κάτι.

Όντως δεν είμαστε όλοι ίδιοι.Και ναι, δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ.

Είμαστε, όμως, όλοι ίσοι, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν τα τελευταία χρόνια να μας πείσουν για το αντίθετο, σαν να είναι κόντρα στη φύση.

Είμαστε όλες και όλοι, ίσες και ίσοι. Κι αυτό δεν είναι παραπληροφόρηση.

Υ.Γ.: Επιτέλους καταξιωθήκαμε στο πολιτικό στερέωμα του τόπου. Κοντοζυγώνει η ώρα που θα μετεξελιχθούμε σε κόμμα για τον εργάτη, αγρότη, φοιτητή, ψυκτικό, πλούσιο γόνο ή καταληψία λυκείου.

ΕΡΧΟΜΑCΤΕ!

Φιλικά,

Περεcτροικα»