Στέφανος Κασσελάκης : H μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υποκλιθεί σε κανέναν

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως η ελληνική κοινωνία δεν στηρίζει τις ελπίδες της στην κυβέρνηση της ΝΔ

ΚΑΣΣΕΛ

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υποκλίνεται σε κανένα», επισήμανε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στο «Κάραβελ», ο Στέφανος Κασσελάκης, αναφερόμενος στην «υπόκλιση» Γεραπετρίτη στον Ταγίπ Ερντογάν.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως η ελληνική κοινωνία δεν στηρίζει τις ελπίδες της στην κυβέρνηση της ΝΔ, «σε μια κυβέρνηση που επιβάλλει μιζέρια για τους πολλούς και υπερκέρδη για τους λίγους, σε μια κυβέρνηση απροκάλυπτης διαφθοράς, που πολιτεύεται με αυταρχισμό κι αδιαφάνεια, που έφτασε να λοιδορεί και να εκδικείται ακόμα κι εκείνους στους οποίους όμνυε μέχρι πρότινος: τους επιστήμονες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες, σε μια κυβέρνηση που το μόνο που την ενδιαφέρει, είναι η διαχείριση κάθε κρίσης με αμιγώς επικοινωνιακούς όρους».

«Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ανασυγκροτήσουμε ένα μεγάλο προοδευτικό κοινωνικό ρεύμα νίκης» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης

«Για την επόμενη περίοδο βάζουμε μεγάλους στόχους, γιατί είμαστε η αξιωματική αντιπολίτευση που φιλοδοξεί να ξανακυβερνήσει. Δεν μας αρκεί η άμυνα απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ. Θα βγούμε στην αντεπίθεση με λύσεις για τα προβλήματα της κοινωνικής πλειοψηφίας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και συμπλήρωσε:

«Και θέλουμε οι ευρωεκλογές, παρότι δεν εκλέγουν κυβέρνηση και χαρακτηρίζονται από χαλαρή ψήφο, να δώσουν ένα μήνυμα στον κ. Μητσοτάκη: Να τελειώνουμε με το άλλοθι του 41%. Γι’ αυτό βάζουμε φιλόδοξους στόχους.

Και θα κάνουμε το παν για να πετύχουμε αυτούς τους μεγάλους στόχους και να ξανακερδίσουμε τους 1,3εκ. συμπολίτες μας που μας ψήφισαν έστω και για μια φορά και μετά μας γύρισαν την πλάτη. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ανασυγκροτήσουμε ένα μεγάλο προοδευτικό κοινωνικό ρεύμα νίκης. Είμαι αισιόδοξος, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία γιγαντώθηκε μέσα από την επαφή του με τα ίδια κοινωνικά στρώματα που σήμερα καταπιέζονται ξανά. Μπορούμε να το ξανακάνουμε».

«Η βία δεν είναι φυσικό αλλά κοινωνικό φαινόμενο»

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε στην ανασφάλεια που εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες που κακοποιούνται από τους συντρόφους τους, καθώς και στην οπαδική βία, ζητώντας την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου.

«Δεν θέλουμε αυτήν την κοινωνία. Δεν είναι ανεκτό ένας νεαρός αστυνομικός να δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή έπειτα από δολοφονική επίθεση χούλιγκαν. Δεν είναι ανεκτό ο υπουργός να μένει στη θέση του μετά από όλα αυτά. Αν ο ίδιος δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί, θα πρέπει ο πρωθυπουργός να τον παραιτήσει σήμερα».

Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε πως η βία δεν είναι φυσικό αλλά κοινωνικό φαινόμενο που πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα του.

«Χρειάζονται πράξεις, πολιτική βούληση σύγκρουσης με τα μεγάλα συμφέροντα κι επαρκές και ρεαλιστικό νομοθετικό πλαίσιο το οποίο όμως θα εφαρμόζεται και στην πράξη. Χωρίς επικοινωνιακού τύπου αναποτελεσματικές αυστηροποιήσεις ποινών όπως για μια ακόμα φορά ευαγγελίζεται ο κ. Μητσοτάκης, αλλά με συνοχή, συνεκτικότητα και κυρίως με διασφάλιση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πολιτών. Όχι με μαζικές προσαγωγές από κλειστά γήπεδα που θυμίζουν άλλες σκοτεινές εποχές», είπε.

Ο κ. Κασσελάκης πρότεινε:

  • Ουσιαστική λειτουργία των συστημάτων εποπτείας της εγκατάστασης με κάμερες υψηλής ευκρίνειας και με δυνατότητα άμεσου ελέγχου και ταυτοποίησης (CCTV) και πιστοποιημένο και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό.
  • Είσοδο στα γήπεδα μόνο με ταυτοποίηση.
  • Υποχρεωτική αρίθμηση θέσεων κι απαγόρευση μεταβίβασης της θέσης.
  • Υποχρεωτική έκδοση ετήσιου πιστοποιητικού ασφαλείας και υποχρεωτικός έλεγχος λειτουργίας πριν από κάθε αναμέτρηση.
  • Θεσμοθέτηση και καθιέρωση προγραμμάτων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης σχετικά με την προαγωγή και την εμπέδωση της υγιούς φίλαθλης συμπεριφοράς.
  • Υιοθέτηση καλών πρακτικών χωρών που αντιμετώπισαν με επιτυχία τη βία στους αθλητικούς χώρου.
  • Θεσμοθέτηση FAN Projects. Πρόκειται για δράσεις που πραγματοποιούνται για τη νεολαία με τη συνδρομή κοινωνικών λειτουργών και την καθοδήγηση των νέων οπαδών, την παροχή συμβουλών για εκπαιδευτική ή επαγγελματική αποκατάσταση καθώς και την προτροπή οργάνωσης συλλογικών κοινωνικά επωφελών δράσεων.

 

Πάτρα: 12 συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία!-Μαθητές ανάμεσα στους συλληφθέντες

gada51

Πάτρα: 12 συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία!-Μαθητές ανάμεσα στους συλληφθέντες

Κατάθεση μαθητή ο οποίος φέρεται να υποστήριξε ότι τον χτυπούσαν όταν δεν κατάφερνε να πουλήσει…

Ξέφραγο αμπέλι οι εγκαταστάσεις του ΗΣΑΠ: Γύρισαν ταινία ερωτικού περιεχομένου σε σταθμό του Ηλεκτρικού!

omonoia3

Ξέφραγο αμπέλι οι εγκαταστάσεις του ΗΣΑΠ: Γύρισαν ταινία ερωτικού περιεχομένου σε σταθμό του Ηλεκτρικού!

Η ΣΤΑ.ΣΥ. προάγει τον… «ερωτικό» πολιτισμό και μάλιστα με διεθνείς παραγωγές

«Ποτέ δεν πήρα φακελάκι με 500 ευρώ» υποστηρίζει ο γιατρός του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Καλλιάνος

«Ποτέ δεν πήρα φακελάκι με 500 ευρώ» υποστηρίζει ο γιατρός του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Απάντηση δίνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής που παρακολουθούσε τον πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου ότι αποδέχτηκε χρηματικό…

23 λόγους για τους οποίους θα κινηθεί δικαστικά για τον θάνατο του πατέρα του ο Γ. Καλλιάνος

kallianos

23 λόγους για τους οποίους θα κινηθεί δικαστικά για τον θάνατο του πατέρα του ο Γ. Καλλιάνος

Απευθυνόμενος στη διοίκηση του νοσοκομείου «Αττικόν», το Διοικητικό Συμβούλιο της Επαγγελματικής Ένωσης Αγγειοχειρουργών Ελλάδος (ΕΕΑΕ), στην…