Στα δικαστήρια για την ταινία Καζαντζάκης - Έξαλλος με τους κριτικούς ο Σμαραγδής

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Star», ο έλληνας σκηνοθέτης είπε ότι ορισμένοι κριτικοί μπήκαν στην προβολή της ταινίας του με σκοπό «να λιώσουν τον Σμαραγδή», ενώ στη συνέχεια γνωστοποίησε ότι θα κινηθεί νομικά κατά εκείνων οι οποίοι διέπραξαν «ύβριν», κρίνοντας αρνητικά το έργο του με σκοπό να το βλάψουν, όπως αναφέρει.

NewsRoom 30/12/2017 | 16:59

Αναλυτικά όσα είπε στο «Star»:

«Γνωρίζω ότι πριν μπουν μέσα οι κριτικοί κινηματογράφου είπαν "τώρα θα μπούμε να λιώσουμε τον Σμαραγδή. H φατρία του ελληνικού κινηματογράφου που λάσπωσε την ταινία από πρόθεση έχουν κακές ψυχές. Στην Κρήτη το λέμε "κακοψυχιά". Ξεπεράστηκε το μέτρο, φτάσαμε σε κατατάσσεις μεγάλης χυδαιότητας», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Αντιπροσωπεύουν την αισθητική της "ξυρισμένης μασχάλης" που σημαίνει ότι δεν αντιπροσωπεύουν τον πολιτισμό που μας γέννησε και το φως αλλά τα σκοτάδια. Πρέπει να τελειώσουμε με αυτά. Αυτοί που έπραξαν το κακό πρέπει να λογοδοτήσουν είτε προσωπικά είτε ορισμένα site που που αποκρύπτουν ανθρώπους από πίσω», δηλώνει.

Θα κινηθεί νομικά

«Επειδή το πράγμα βγήκε εκτός ορίων είμαι αποφασισμένος να κινηθώ δικαστικά σε όλους αυτούς που καθάρισαν εμένα και την ταινία, αλλά και τους συνεργάτες μου. Στη χυδαιότητα απαντάμε δικαστικά. Tα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα πάνε στην "Ελπίδα" για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο».

Ενώ στην ερώτηση για το δικαίωμα του ελεύθερης έκφρασης του λόγου και της κριτικής απαντάει:

«Η κριτική είναι αποδεχτή εδώ μιλάμε για "ύβριν", για πρόθεση να σπιλωθώ επίτηδες.Το κακό που κάνουν σε αυτούς επιστρέφει», είπε κλείνοντας.