Σσσσσ… ο «Μωυσής» κοιμάται και τα παιδιά με καρδιοπάθεια χαροπαλεύουν

Η απελπισμένη κραυγή των γονιών για τη φροντίδα παιδιών με καρδιακές παθήσεις, και την άμεση επαναλειτουργία του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία  δεν εισακούστηκε από τον Πρωθυπουργό-Μωυσή, και τον υπουργό Υγείας. 

5036869

Η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας επιδόθηκαν σε ένα ακόμα επικοινωνιακό παιχνίδι (fake news) με σκοπό να κατευνάσουν την οργή των γονέων παιδιών με καρδιοπάθεια. Την ώρα που η κυβέρνηση ασχολείται με το διαφημιστικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για την «αμαρτωλή λίστα» Πέτσα στα ΜΜΕ, την ίδια στιγμή η κραυγή αγωνίας του  Σύλλογου Γονέων Παιδιών με Καρδιοπάθεια για την επαναλειτουργία του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» πέφτει στο κενό. 

Παρά την διαβεβαίωση του άφαντου… μέχρι στιγμής, υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια όπου δήλωσε ότι το κέντρο θα επαναλειτουργήσει άμεσα , αλλά και την ανακοίνωση της  διοίκησης του Νοσοκομείου που έδωσε την λίστα με τα ραντεβού για τον Ιούνιο ως απάντηση στις καταγγελίες του Συλλόγου ότι η μονάδα δεν λειτουργεί, ακόμη και σήμερα μετά από νέα καταγγελία του Σύλλογου Γονέων Παιδιών με Καρδιοπάθεια δείχνει ότι οι δηλώσεις υπουργού και διοίκησης είναι fake. Μάλιστα (επειδή είναι και το πιο πολυσυζητημένο θέμα των τελευταίων ημερών η λίστα με την αμαρτωλή χρηματοδότηση στα ΜΜΕ) τα φιλοκυβερνητικά μέσα ξύπνησαν από την ”χειμερία νάρκη” τους καθώς τόσες ημέρες που έχουν πάρει φωτιά τα social media από τις αντιδράσεις δεν έχουν βγάλει ούτε ένα μονόστηλο για το θέμα, και έσπευσαν να δημοσιεύσουν την ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου ότι  επαναλειτουργεί το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο στο «Αγία Σοφία.

Φυσικά άμεση ήταν η απάντηση από τον Σύλλογο γονέων που εξέδωσαν ανακοίνωση, για τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό εκ μέρους του υπουργείου Υγείας και της Διοίκησης του Νοσοκομείου που συνεχίζει να κρατάει κλειστό το μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο στην Ελλάδα, ενώ έδωσαν κοινοποίησαν την  επίσημη λίστα χειρουργείων  όλων των τμημάτων, από 17-30 Ιουνίου.

 

Συγκεκριμένα, σημειώνουν:

‘Άνοιξε το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του Αγία Σοφία

-Και που είναι τα χειρουργεία;

-Χειρουργούνται θεωρητικώς”

 

Στην καταγγελία του επίσης ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Καρδιοπάθεια, αναφέρει ότι 
 οι εργαζόμενοι στο Παίδων τους πληροφόρησαν  ότι ενώ το Σεπτέμβριο ενημερώθηκαν εγγράφως για την αναστολή λειτουργίας του ΕΚΑΣΚΑΠ και παραπομπή όλων των περιστατικών στο Ωνάσειο, μέχρι στιγμής δεν έχουν κανένα επίσημο έγγραφο που να τους ανακοινώνει την επαναλειτουργία του. Fake news και αυτό; αναφέρουν σε ανάρτηση τους.

 

Επέστρεψαν στο Παίδων παιδιά από το Ωνάσειο για αποκατάσταση

Όπως αναφέρουν το τελευταίο διάστημα, επέστρεψαν κάποια απ’το Ωνάσειο στο Παίδων, άλλα για μετεγχειρητική αποκατάσταση-άλλα για διερεύνηση άλλων προβλημάτων που εμφάνισαν, αποδεικνύοντας έτσι ότι το αφήγημα του Βασίλη Κικίλια ότι όλα τα περιστατικά θα λόγω της ανακαίνισης (ούτε το ΟΑΚΑ να ανακαίνιζαν) αλλά και της χρησιμοποίησης του κέντρου ως μονάδα Covid-19 (αλήθεια τόσο θωρακισμένη είναι αυτή η χώρα που ακόμα έχουμε τόσα άτομα στις ΜΕΘ;), θα εξυπηρετούσε το Ωνάσειο, ήταν  μια ακόμη επικοινωνιακή φούσκα της κυβέρνησης και δη του υπουργού Υγείας.

 

Διεθνής κατακραυγή

Το πρόβλημα αλλά και η οργή των χιλιάδων γονέων κατά της κυβερνητικής αναλγησίας για το Παιδοκαρδιοχειρουργικό, έφτασαν ως την Ισπανία. Η Ισπανική  Diario 16, έκανε εκτενή αναφορά για το θέμα της επαναλειτουργίας του «Η Αγία Σοφία» Μάλιστα στηλιτεύει την στάση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια καθώς αναφέρει:” Το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει την επανέναρξη αλλά δεν λέει πότε…”

Συνεχίζεται το πικρό “τρολάρισμα” των γονιών κατά Κικίλια

Οι αντιδράσεων από φορείς, σωματεία και απλό κόσμο  στα κοινωνικά συνεχίζετε μετά τον εμφανή εμπαιγμό από πλευράς της κυβέρνησης και του υπουργού Υγείας:

Ορισμένες αναρτήσεις 

Η καλή συνταγή της κυβέρνησης επανέρχεται με σκοπό να αντιμετωπιστεί το κύμα της κοινωνικής δυσαρέσκειας που ήδη έχει πάρει φωτιά στα μέσα κοινωνικής διαδικτύωσης. Έριξε λεφτά για να εξασφαλίσει την σιωπή των ΜΜΕ και τα προβλήματα στο χώρο της Δημόσιας Υγείας , αλλά και εκείνα που θα έρθουν αναμένεται να χτυπήσει την επιτελική μας κυβέρνηση όταν γίνουν ασφυκτικά τα προβλήματα που από τα απόνερα της πανδημίας με σκοπό να μην πλήξουν την εικόνα του επιτελικού κράτους. Φυσικά όσα λίγα ΜΜΕ αναφερθούν και ασκήσουν έντονη κριτική για τους ανεπαρκείς χειρισμούς της κυβέρνησης όσο αφορά το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο, θα θεωρηθούν ως ψεύτες και συκοφάντες… Γνωστό το έργο. 

Η διαφορά είναι ότι όλοι ξέρουμε να διακρίνουμε ένα κατά συνθήκη ψέμα που αφορούν τα ψάρια, όχι όμως σε παιδικές καρδιές!

Ξέσπασε η μητέρα του Καλλιάνου: «Ακρωτηρίασαν τον άνδρα μου σε ένα απλό δωμάτιο» – Ο γιατρός πήρε φακελάκι (Video)

image 6

Ξέσπασε η μητέρα του Καλλιάνου: «Ακρωτηρίασαν τον άνδρα μου σε ένα απλό δωμάτιο» – Ο γιατρός πήρε φακελάκι (Video)

Στη συνέχεια μιλώντας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έζησε ο σύζυγος της είπε…

«Μακιγιαρίστηκαν και διασύρθηκαν….» – Η «πράσινη» Παπαφωτίου απάντησε στο σεξιστικό δημοσίευμα για τις βολεϊμπολίστριες του Ολυμπιακού (video)

profile player 960x540 24

«Μακιγιαρίστηκαν και διασύρθηκαν….» – Η «πράσινη» Παπαφωτίου απάντησε στο σεξιστικό δημοσίευμα για τις βολεϊμπολίστριες του Ολυμπιακού (video)

Σπουδαίες δηλώσεις από την Αθηνά Παπαφωτίου η οποία υπερασπίστηκε της αθλήτριες του Ολυμπιακού σχετικά με…

Κούγιας: Καρφιά σε Άδωνι για την υπόθεση Καλλιάνου – «Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του» (video)

InCollage 20240426 151036859

Κούγιας: Καρφιά σε Άδωνι για την υπόθεση Καλλιάνου – «Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του» (video)

«Εδώ έχουμε μια ακραία υπεράσπιση του συστήματος και αγνοείται το τι συνέβη», τόνισε ο Αλέξης…

Φρανκ Τάισον: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» – Σοκάρει η νέα ρατσιστική δολοφονία από τις αρχές των ΗΠΑ (Video)

AP24116535072336

Φρανκ Τάισον: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» – Σοκάρει η νέα ρατσιστική δολοφονία από τις αρχές των ΗΠΑ (Video)

Στο σοκαριστικό βίντεο από τις κάμερες σώματος των ενστόλων φαίνεται ο 53χρονος να αντιστέκεται στη…

Αρζόγλου: Αλλαγή στάσης για τον Κώστα Κωστόπουλο μετά τη μαρτυρία της Διδασκάλου – «Θλίβομαι για τον έως τότε φίλο μου και οικτίρω τον εαυτό μου»

2257373

Αρζόγλου: Αλλαγή στάσης για τον Κώστα Κωστόπουλο μετά τη μαρτυρία της Διδασκάλου – «Θλίβομαι για τον έως τότε φίλο μου και οικτίρω τον εαυτό μου»

«Η εικόνα άλλαξε εντελώς από τη μαρτυρία της κυρίας Κατερίνας Διδασκάλου και την επικοινωνία μας»,…