Newsroom

Newsroom

Spiegel: Ο Τσίπρας στους δέκα πιο επικίνδυνους Ευρωπαίους πολιτικούς

Στη λίστα με τους «δέκα πιο επικίνδυνους Ευρωπαίους πολιτικούς», συμπεριλαμβάνεται ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας βάσει δημοσιεύματος του Spiegel.…

Στη λίστα με τους «δέκα πιο επικίνδυνους Ευρωπαίους πολιτικούς», συμπεριλαμβάνεται ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας βάσει δημοσιεύματος του Spiegel. «Τον βάφτισαν τον πιο επικίνδυνο άνδρα της Ευρώπης από τότε που τέθηκε επικεφαλής της άκρας Αριστεράς στην Ελλάδα και άρχισε να απορρίπτει οποιαδήποτε συμμετοχή στην κυβέρνηση», αναφέρεται στο γερμανικό περιοδικό.
«Η τελευταία του πρόταση ήταν πως η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει απλώς να πει όχι στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν έγκλημα κατά τα λεγόμενά του. Έχει χαρακτηριστεί ο πιο επικίνδυνος άνδρας της Ευρώπης από τότε που ηγείται της ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα και έχει πάρει στο κυνήγι την κυβέρνηση. Ποιος να είναι ο στόχος του; Ο Τσίπρας ποντάρει στο ότι δεν μπορεί κανείς να εκδιώξει την Ελλάδα από το ευρώ και ασκεί δομική αντιπολίτευση».

Στην λίστα των πλέον επικίνδυνων πολιτικών της Ευρώπης, εκτός του Τσίπρα, περιλαμβάνονται οι Μάρκους Σέντερ (υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας, που έχει ζητήσει κατά το παρελθόν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ), Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Μαρίν Λε Πεν, (αρχηγός του ακροδεξιού γαλλικού Εθνικού Μετώπου), ο Τίμο Σόινι (πρόεδρος του αντιευρωπαϊκού κόμματος των «Αληθινών Φινλανδών»), ο Νάιτζελ Φάρατζ (του «Ανεξάρτητου Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου»), ο Ολλανδός «πρότυπο λαϊκιστή», κατά το Spiegel, Χερτ Βίλντερς και ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν.