Newsroom

Newsroom

Σούλμαιστερ: "Έβαλαν το μαχαίρι στον λαιμό της Ελλάδας"

Ο Αυστριακός οικονομολόγος του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών της Αυστρίας, Στέφαν Σούλμαιστερ, τονίζει πως με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας,…

soulmaister ha

Ο Αυστριακός οικονομολόγος του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών της Αυστρίας, Στέφαν Σούλμαιστερ, τονίζει πως με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι δανειστές «έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό της νέας ελληνικής κυβέρνησης», θέτοντας το δίλημμα «συνεργασία ή τέλος της χρηματοδότησης». 

Σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα “΄Εστεραιχ”, ο οικονομολόγος λέει ότι πίσω από αυτή την απόφαση της ΕΚΤ, κρύβονται δύο εκδοχές. Η πρώτη ότι «η Γερμανίδα καγκελάριος πέτυχε να σχηματίσει έναν ενιαίο συνασπισμό ανάμεσα στην ΕΚΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και όλες τις σημαντικές χώρες της Ευρωζώνης και στην περίπτωση αυτή η κατάσταση θα είναι για την Αθήνα εξαιρετικά δύσκολη».

Η δεύτερη εκδοχή του, θέλει την απειλή διακοπής της χρηματοδότησης από την ΕΚΤ να αποτελεί «μόνον μια προ-αψιμαχία, για να εξαναγκάσει τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας σε πορεία λιτότητας».

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…