Newsroom

Newsroom

Σοκαριστική ομολογία Μπάιντεν: Παραδέχεται ότι εκβίασε τους Ουκρανούς για να τους δώσει δάνειο (video)

Ο Πρόεδρος της Αμερικής ομολογεί on camera ότι ζήτησε να απολυθεί ο γενικός εισαγγελέας προκειμένου να δοθεί στην Ουκρανία εγγύηση δανείου ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

AP 21058581606955

Τρομερό σάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αμερικάνου πρόεδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, πριν αναλάβει την προεδρία, οι οποίες ανασύρθηκαν από το αρχείο και αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης .

Ένα video που φέρει τον τίτλο «Οι ΗΠΑ σεβάστηκαν την κυριαρχία της Ουκρανίας», ένας χρήστης του Twitter έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν που έγιναν σε εκδήλωση του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων, δεξαμενής σκέψης των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το περιστατικό στο οποίο αναφέρεται ο Τζο Μπάιντεν, εκτυλίχθηκε το 2014 – 2016.

Σύμφωνα λοιπόν με το video, ο Πρόεδρος της Αμερικής ομολογεί ότι ζήτησε να απολυθεί ο γενικός εισαγγελέας προκειμένου να δοθεί στην Ουκρανία εγγύηση δανείου ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Κυνική ομολογία Μπάιντεν 

«… πήγα, υποθέτω, τη 12η ή 13η φορά στο Κίεβο και έπρεπε να ανακοινώσω ότι υπήρχε άλλο ένα δισεκατομμύριο δολάρια εγγύηση δανείου και υπήρχε δέσμευση από τον Poroshenko και από τον Yatsenyuk ότι θα αναλάμβαναν δράση κατά του γενικού εισαγγελέα και δεν το έκαναν!

»Ετσι βγήκα στη συνέντευξη Τύπου και είπα ότι δεν θα δώσω… δεν θα σας δώσουμε το δισεκατομμύριο δολάρια και είπαν ότι δεν έχετε καμία εξουσία! Δεν είσαι πρόεδρος! Ο πρόεδρος είπε… τηλεφώνησέ του! (γέλια από το ακροατήριο).

»Είπα ότι σου λέω δεν παίρνεις το δισεκατομμύριο δολάρια, είπα ότι δεν παίρνεις το δισεκατομμύριο και θα φύγω από εδώ μέσα, νομίζω ότι ήταν 6 ώρες, είπα ότι θα φύγουμε σε έξι ώρες, αν ο εισαγγελέας δεν απολυθεί, δεν παίρνεις τα λεφτά! Αντε, π… γιε! (γέλια από το ακροατήριο) Απολύθηκε! Και έβαλαν κάποιον που ήταν αξιόπιστος τότε!».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν κατονομάζεται ο εισαγγελέας που απολύθηκε. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γιος του Μπάιντεν, Χάντερ, στον ουκρανικό όμιλο φυσικού αερίου Burisma Holdings Limited είχε βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης αφότου αποκαλύφθηκε το 2019 ότι ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από τον oυκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι να βάλει τους εισαγγελείς να τον ερευνήσουν.

Καταληκτικά αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τζο Μπάιντεν είχε αρνηθεί προεκλογικά κάθε καταγγελία ότι είχε ασκήσει επιρροή για να απολυθεί ο γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας και να μην διερευνηθεί η εμπλοκή του γιού του σε ενδεχόμενες παράνομες δραστηριότητες.

Viral αποφοίτηση: «Με Άννα, Καίτη και Χαρούλα ό,τι πτυχίο πήραμε παιδιά» είπε απόφοιτη στην ορκωμοσία της (Video)

apofiti

Viral αποφοίτηση: «Με Άννα, Καίτη και Χαρούλα ό,τι πτυχίο πήραμε παιδιά» είπε απόφοιτη στην ορκωμοσία της (Video)

Σε βίντεο που δημοσίευσε στο TikTok, η νεαρή απόφοιτη από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, απεικονίζεται με το πτυχίο…

Καπραβέλος: Η δήλωση που έπρεπε να ακουστεί – «Έχω όμως ένα παράπονο από τον Καλλιάνο» (video)

InCollage 20240426 174104583

Καπραβέλος: Η δήλωση που έπρεπε να ακουστεί – «Έχω όμως ένα παράπονο από τον Καλλιάνο» (video)

Το παράπονο του προς τον Γιάννη Καλλιάνο εξέφρασε ο συντονιστής διευθυντής Β' ΜΕΘ του Παπανικολάου

Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

δικαστηριο

Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

Δεν απολύθηκε μία δικαστής η οποία είχε μεν καθυστερήσεις λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, αλλά τις…