ΝΚ

Νίκος Κουλούσιος

Σοκ στη Νέα Ζηλανδία: Άοπλος αστυνομικός πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια ελέχγου

Πρωτοφανές περιστατικό για τη Νέα Ζηλανδία

AP 20171075026985

Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη στη Νέα Ζηλανδία, και ιδιαίτερα η κοινότητα των αστυνομικών προσπαθεί να κατανοήσει τι συνέβη με το περιστατικό στο προάστιο Μάσσευ της πόλης Ώκλαντ που κόστισε τη ζωή σε έναν και άφησε τραυματία έναν δεύτερο αστυνομικό. Ο αρχηγός της αστυνομίας της χώρας Άντριου Κόστερ είπε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι αρχές, πως οι δύο αστυνομικοί σταμάτησαν τον άγνωστο οδηγό για τροχαία παράβαση, ήταν άοπλοι όταν έπεσε ο πυροβολισμός ενώ το όπλο του δράστη ήταν πολυβόλο με μακριά κάννη. Να σημειώσουμε ότι δεν συνηθίζεται οι αστυνομικοί να φέρουν όπλα στη Νέα Ζηλανδία και είναι σπάνιο να πέσει νεκρός αστυνομικός εν ώρα υπηρεσίας. Το πιο πρόσφατο ανάλογο περιστατικό συνέβη το 2009, όταν ένας αστυνομικός έπεσε νεκρός μετά από έρευνα που διενεργούσε σε σπίτι στην παραλιακή πόλη Νάπιερ.  

Ο δράστης διέφυγε με αυτοκίνητο και τον αναζητούν οι αρχές. Αυτόπτες μάρτυρες που έφτασαν στο σημείο αφού άκουσαν τους πυροβολισμούς, είπαν πως είδαν τον αστυνομικό αιμόφυρτο στο έδαφος, λίγο πριν ξεψυχήσει, να τρέμει σαν να είχε επιληπτική κρίση.

Οχτώ σχολεία στην περιοχή παραμένουν σε καθεστώς lockdown και οι αρχές συμβουλεύουν όλους τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή Μάσσευ μέχρι να εντοπιστεί ο δράστης. Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι πάνοπλοι αστυνομικοί εισέβαλαν σε σπίτι στην περιοχή Γουέστ Χάρμπουρ αναζητώντας τον δράστη αλλά περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμα.

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Χασίντα Άρντερν δήλωσε συντετριμμένη και είπε πως «οι αστυνομικοί δουλεύουν σκληρά κάθε μέρα για την ασφάλεια μας και την ασφάλεια όλων των περιοχών». Πέρυσι, το κοινοβούλιο της χώρας ψήφησε ένα νέο νόμο που απαγορεύει τα ημιαυτόματα όπλα, μετά από το τραγικό συμβάν σε δύο τζαμιά στην πόλη Κράισττσερτς  κατά το οποίο ένοπλος σκότωσε 51 άτομα την ώρα που προσεύχονταν.

Ο αρχηγός της αστυνομίας τόνισε επίσης πως δεν προτίθεται να αλλάξει τον κανονισμό που θέλει σε γενικές γραμμές τους αστυνομικούς να μη φέρουν όπλο. «Είναι σημαντικό να δούμε πως αισθάνεται γι’ αυτό το κοινό, οι πολίτες. Κάνουμε τη δουλειά μας με τη συγκατάθεση του κόσμου και αυτό είναι ένα προνόμιο για μας,» συμπλήρωσε ο Κόστερ.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…