Newsroom

Newsroom

Σκουρλέτης: Σε δύο δόσεις η επαναφορά του κατώτατου μισθού

Σε δύο δόσεις θα γίνει η επαναφορά του κατώτατου μισθού, για την οποία θα γίνουν ανακοινώσεις εντός του Μαρτίου, όπως…

skourletis exoun bgalei koumpara gia tous 180.w hr

Σε δύο δόσεις θα γίνει η επαναφορά του κατώτατου μισθού, για την οποία θα γίνουν ανακοινώσεις εντός του Μαρτίου, όπως τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης.

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός, η πρώτη φάση της επαναφοράς θα γίνει μέσα στο 2015, ενώ η δεύτερη θα έχει υλοποιηθεί εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2016

Σχετικά με τις συλλογικές συμβάσεις, ο υπουργός διεμήνυσε ότι «από τη στιγμή που υπογραφεί μία κλαδική συλλογική σύμβαση, ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να την εφαρμόσει. Είναι ισχυρότερη από την ατομική και θα είναι υποχρεωτικό από το νόμο», ενώ ερωτηθείς για το τι θα γίνει αν υπάρξει κύμα απολύσεων μετά τη νομιμοποίηση των συλλογικών συμβάσεων, απάντησε ότι τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι εργοδότες έχουν εξάγει το συμπέρασμα ότι «η μείωση των μισθών έβλαψε τους πάντες».

Αναφορικά με το θεσμό της Διαιτησίας, επεσήμανε ότι «όταν δεν τηρούνται οι συλλογικές συμβάσεις, οι εργαζόμενοι θα πηγαίνουν στη Διαιτησία».

Σχετικά με τη λειτουργία της Επιθεώρησης Εργασίας είπε πώς έχουν αρχίσει και γίνονται κινήσεις για την ενίσχυσή της, καθώς θα αποτελέσει «αιχμή του δόρατος για την πάταξη της αδήλωτης και μαύρης εργασίας».

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…