Newsroom

Newsroom

(Σ)Κούπα στο μπάσκετ για Ολυμπιακό, 93-74 τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός νίκησε 93-74 τον Παναθηναϊκό στο κατάμεστο ΣΕΦ και κάνοντας “σκούπα” στη σειρά των τελικών, κατέκτησε το 11ο πρωτάθλημα…

spanoulis 8

Ο Ολυμπιακός νίκησε 93-74 τον Παναθηναϊκό στο κατάμεστο ΣΕΦ και κάνοντας “σκούπα” στη σειρά των τελικών, κατέκτησε το 11ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Σπανούλης ο σημαιοφόρος της επιτυχίας, Πρίντεζης και Λοτζέσκι οι παραστάτες.

Η εξέλιξη:

Η επιλογή των δύο προπονητών για παιχνίδι μισού γηπέδου δεν εξέπληξε. Μόνο που πρώτα ο Σφαιρόπουλος και κατόπιν ο Μανωλόπουλος “έχασαν” από νωρίς Ντάνστον και Μαυροκεφαλίδη εξαιτίας φάουλ, με αποτέλεσμα η μπάλα να μείνει έξω. Οι “πράσινοι” είχαν 3/3 από το τρίποντο και προηγήθηκαν 11-10 στο 7′, δεν υπήρχε όμως σταθερά στο επιθετικό κομμάτι και ο Ολυμπιακός των περισσότερων επιλογών γρήγορα προσπέρασε.

Με τον Σπανούλη στον πάγκο, ο Λοτζέσκι έδωσε το σουτ και ο Πετγουέι ενέργεια και μετά το 16-12 ήρθε το 23-16 πάνω στο οποίο η ομάδα του Σφαιρόπουλου άρχισε να “χτίζει” διαφορά. Οι “πράσινοι” έβγαζαν εκνευρισμό σε παρκέ και πάγκο, οι “ερυθρόλευκοι”, με την αυτοπεποίθηση στα ύψη, έπαιρναν πράγματα από το “ροτέισον” (Αγραβάνης, Λαφαγέτ) και το 34-20 στο 15′ δημιούργησε από νωρίς ανισορροπία μεταξύ των δύο φιναλίστ. Ο Μανωλόπουλος πειραματίστηκε, αλλά ο Ολυμπιακός “χτύπησε” τον Χαραλαμπόπουλο με τον Πρίντεζη και το 43-29 (17:30) επιβεβαίωσε την πληθωρικότητά του πριν από το 51-39 του 20′, απέναντι σ’ έναν Παναθηναϊκό που έψαχνε να μειώσει με περισσότερα τρίποντα από δίποντα.

Το “τριφύλλι” δεν είχε παιχνίδι ρακέτας, με τον Μπατίστα ανέτοιμο και τον Μόργκαν ανεπίδεκτο μαθήσεως, αλλά η επάνοδος του φορτωμένου με φάουλ Μαυροκεφαλίδη λειτούργησε προς όφελός του. Το 7-0 έφερε το 51-46, ήταν όμως η στιγμή που ο Σπανούλης έκανε τη διαφορά. Στο πρώτο ημίχρονο είχε μόνο βολές (8/10) και 2 ασίστ, αντίθετα στο ξέσπασμά του έδωσε 8 πόντους με 3/4 προσπάθειες και 2 τελικές πάσες.

Οι “πράσινοι” είχαν χάσει την αυτοκυριαρχία τους, σπατάλησαν επιθέσεις, ηττήθηκαν σε κάθε προσωπική μονομαχία και το 66-49 του 26′ υπερτόνισε ακόμη περισσότερο το χάσμα πληρότητας. Η διαφορά έφτασε ακόμη και τους είκοσι πόντους, χωρίς να υπάρχουν περιθώρια για ανατροπές. Ο Παναθηναϊκός από το 75-55 μείωσε 80-68, σε μια απέλπιδα προσπάθεια, ήταν όμως τέτοια η απόσταση που δεν είχε πραγματική τύχη. Ο Σπανούλης σκόραρε για τρεις και στο 84-68 έριξε τους τίτλους τέλους.

Η καλύτερη πεντάδα:

1. Ο Βασίλης Σπανούλης, του οποίου η απόδοση στην τρίτη περίοδο καθόρισε τη μοίρα του τρίτου τελικού.

2. Ο Γιώργος Πρίντεζης γιατί σε ακόμη ένα ματς της σειράς είχε μια “γεμάτη, από το πρώτο ημίχρονο, εμφάνιση.

3. Ο Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος απέδειξε ότι τα μεγάλα ματς απαιτούν εμπειρίες. Και πλέον τις έχει.

4. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος που για κάθε παίκτη έχει συγκεκριμένο ρόλο να υπηρετεί.

5. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, γιατί σε αυτά τα ματς απέδειξε πόσο άδικο είχε ο Ιβάνοβιτς που δεν τον αξιοποιούσε.

Το φύλλο αγώνα:

Τον εφετινό τίτλο κατέκτησε η ομάδα όχι μόνο που τον ήθελε περισσότερο, αλλά αυτή που μπορούσε να τον κατακτήσει. Η διαφορά μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού δεν είναι αυτή που αποτυπώθηκε στο σκορ του τρίτου τελικού, αφού οι “πράσινοι” εμφανίστηκαν ελλιπείς στη σειρά και κυνήγησαν με τρικ να σταθούν ανταγωνιστικά. Ωστόσο οι “ερυθρόλευκοι” επιβεβαίωσαν με τον πλέον πειστικό τρόπο ότι εφέτος υπάρχει εμφανής απόσταση, κυρίως φιλοσοφίας. Ο Ολυμπιακός πόνταρε στον κορμό που είχε χτίσει την τελευταία τριετία και με την αλλαγή νοοτροπίας από τον Σφαιρόπουλο υπερτόνισε τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού, ο οποίος επιχείρησε ανανέωση χωρίς όμως να επιμείνει σταθερά στο νέο μοντέλο. Οι δύο φιναλίστ εκκινούν από διαφορετικό σημείο τη νέα χρονιά και το καλοκαίρι που μεσολαβεί αναμένεται τρομερά ενδιαφέρον.

Τα δεκάλεπτα: 16-12, 51-39, 75-58

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (19/33 δίποντα, 11/25 τρίποντα, 22/30 βολές, 29 ριμπάουντ, 16 ασίστ, 7 λάθη, 3 τάπες, 7 κλεψίματα): Πέτγουεϊ 5 (1), Χάντερ 10, Ντάνστον 5, Σπανούλης 23 (4), Ντάρντεν 9, Σλούκας 5 (1), Λαφαγιέτ 3 (1), Λοτζέσκι 11 (2), Πρίντεζης 12, Αγραβάνης 5 (1), Μάντζαρης 5 (1), Καββαδάς

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (14/26 δίποντα, 9/28 τρίποντα, 19/26 βολές, 34 ριμπάουντ, 18 ασίστ, 17 λάθη, 5 κλεψίματα): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 10 (2), Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 17 (3), Φώτσης 11 (2), Νέλσον, Μαυροκεφαλίδης 14, Διαμαντίδης 5 (1), Μπατίστα 10, Μπλουμς, Κούπερ 7 (1), Μόργκαν.

Πηγή: contra.gr

 

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…