Σκηνικό τρόμου στήθηκε για την Εθνική στην Βοσνία (φωτο)

Επεισοδιακό ήταν το τέλος του αγώνα, ανάμεσα στην Εθνική μας ομάδα και την Βοσνια. Μέσα σε όλα τα απίστευτα που συνέβησαν μετά τη λήξη του αγώνα , οι Έλληνες διεθνείς προσπάθησαν να σταματήσουν και την αναίτια αστυνομική βία σε βάρος Ελλήνων οπαδών.

Eπιμέλεια: Βαγγέλης Σπυράκης

Αδιανόητα σκηνικά έγιναν μόλις τελείωσε το παιχνίδι στη Ζένιτσα. Εκτός ότι υπήρξε θερμό επεισόδιο ανάμεσα στον Τζέκο και τον Μανωλά όταν ο διεθνής αμυντικός έκανε την χαρακτηριστική κίνηση «κάλμα» την ώρα που οι προκλητικοί Βόσνιοι οπαδοί έβριζαν, πετούσαν αντικείμενα και έκαναν χειρονομίες, ο συμπαίκτης(!) του Μανωλά στη Ρόμα του έκανε επίθεση και άρπαξε τον Έλληνα αμυντικό το λαιμό!

Σαν να μην έφταναν αυτά, ‘ήρθε και η προκλητική επίθεση του βοηθού προπονητή της Βοσνίας στον Γιαννιώτα που στη γενική σύρραξη που ακολούθησε δέχθηκε χτύπημα και έχασε το δόντι του. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλαν οι αστυνομικές δυνάμεις που ξεκίνησαν να χτυπούν τους Έλληνες φιλάθλους στις εξέδρες. Συγκεκριμένα, αφού οι Αρχές της Βοσνίας είχαν επιδοθεί σε αλόγιστη βία μετά το τελικό σφύριγμα εναντίον των Ελλήνων φιλάθλων, οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος έφυγαν… σφαίρα για την εξέδρα, προκειμένου να παρακαλέσουν να επικρατήσει η λογική και να σταματήσει το ξύλο.

Μανιάτης, Ζέκα, Τζιόλης, Καρνέζης, Παπασταθόπουλος και οι υπόλοιποι με χαρακτηριστικές κινήσεις φώναζαν προς την Αστυνομία να ηρεμήσει, κάτι που με τα πολλά εισακούστηκε.