Newsroom

Newsroom

Σήμερα η συνάντηση Σαμαρά – Ερντογάν

Εν μέσω τεταμένου κλίματος αναμένεται με ανυπομονησία η σημερινή συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ…

samaras erdogan 1

Εν μέσω τεταμένου κλίματος αναμένεται με ανυπομονησία η σημερινή συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η συνάντηση έρχεται λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του τούρκου Προέδρου στα Κατεχόμενα της Κύπρου, κατά την οποία ο Ερντογάν “έριξε το μπαλάκι” της επίλυσης του Κυπριακού τόσο στην ελληνική όσο και στην κυπριακή κυβέρνηση, αποδίδοντας σε αυτές την στασιμότητα επί του θέματος.

Η συνάντηση θα γίνει κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Νιούπορτ της Ουαλίας. 

Ο έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να φτάσει μαζί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, σήμερα στο Κάρντιφ, όπου ήδη βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά τη συνάντησή του με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για το «κλείδωμα» του χαρτοφυλακίου του ως Επίτροπος της Ελλάδας. 

Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης απορρίπτονται οι αιτιάσεις της Τουρκίας ενώ εκτιμάται ότι πίσω από τις δηλώσεις αυτές κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες του Ερντογάν για εσωτερική κατανάλωση της γείτονος. 

Το πρωί της Τετάρτης πάντως ο κ. Σαμαράς επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Κύπρου κ. Νίκο Αναστασιάδη, με τον οποίο συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό αλλά και έθεσαν επί τάπητος τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να ενισχυθεί η συνεργασία των δύο χωρών. 

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.