Απόψε η ψηφοφορία της Βουλής για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Το βράδυ της Τετάρτης έγινε γνωστό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε τελικά την πρόταση να προχωρήσει σε πρόταση μομφής

NewsRoom 24/01/2019 | 10:40

Συνεχίζεται η κρίσιμη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για τη Συμφωνία των Πρεσπών που ξεκίνησε χθες.

Στη συζήτηση αναμένεται να συμμετέχουν αρκετοί βουλευτές, με αποτέλεσμα το Προεδρείο να έχει ανακοινώσει τη μείωση του χρόνου που αντιστοιχεί για τον κάθε βουλευτή.

Το βράδυ της Τετάρτης έγινε γνωστό ότι, παρά την έντονη φημολογία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε τελικά την πρόταση να προχωρήσει σε πρόταση μομφής, μιας και αντιλήφθηκε ότι το αποτέλεσμα μιας τέτοιας ψηφοφορίας θα ήταν έτσι κι αλλιώς προεξοφλημένο, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε ο Αλέξης Τσίπρας την περασμένη εβδομάδα.

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ με τη σχετική ψηφοφορία.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών στο Πάρκο Ελευθερίας, ενώ συγκέντρωση διοργανώνει το απόγευμα και η Λαϊκή Ενότητα στην αμερικανική πρεσβεία.

Παράλληλα, οι φορείς που αποτελούν τη λεγόμενη «Επιτροπή αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας» ανακοίνωσαν νέα συγκέντρωση στις 18:00 έξω από την Βουλή, χωρίς εξέδρες και ομιλητές.

Σημειώνεται ότι λόγω των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.