Newsroom

Newsroom

Σήμερα η Διεθνής Ημέρα Μουσείων

Ελεύθερη θα είναι η είσοδος σήμερα σε όλα τα μουσεία της χώρας λόγω του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. «Να…

Ελεύθερη θα είναι η είσοδος σήμερα σε όλα τα μουσεία της χώρας λόγω του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. «Να γίνουν τα Μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης, την αμοιβαία κατανόηση και τη συνεργασία μεταξύ των λαών», είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (International Council of Museums – ICOM), καθιερώνοντας από το 1977 τη 18η Μαΐου ως ημέρα εορτασμού.
Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – Κέντρο Γαία (Λεβίδου 13 & Όθωνος 100, Κηφισιά), είναι φέτος το τιμώμενο Ίδρυμα. Εκεί θα λάβει χώρα απόψε στις 7 η κεντρική εκδήλωση του εορτασμού, της οποίας Θα ακολουθήσει ξενάγηση στην έκθεση του Κέντρου. Οι επισκέπτες θα μπορούν να επισκεφτούν μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις.
Στο Μουσείο της Ακρόπολης θα παρουσιαστούν την Παρασκευή και το Σάββατο μουσικές εκδηλώσεις στον εξώστη του δευτέρου ορόφου με θέα την Αίθουσα των Αρχαϊκών Αγαλμάτων. Το Σάββατο, το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8 π.μ. έως τα μεσάνυχτα, ενώ στις 9:30 μ.μ., στον προαύλιο χώρο του, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα ερμηνεύσει τις τελευταίες συμφωνίες των Μότσαρτ και Χάιντ.
Η τρέχουσα έκθεση του Ιδρύματος Β.& Μ. Θεοχαράκη, «Χρίστος Καράς: Σύνοψη 1959 – 2012», θα είναι ανοιχτή στο κοινό με ελεύθερη είσοδο από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν από τον επιμελητή της έκθεσης, ενώ στο Art Shop του Ιδρύματος θα παρέχονται εκπτώσεις έως και 70 % σε επιλεγμένα είδη. Το Σάββατο το Ίδρυμα έχει ελεύθερη είσοδο από τις 6 το απόγευμα έως και τις 3 μετά τα μεσάνυχτα. Στις 6.30μ.μ. θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Ο κώδικας του κοντού δράκου», ενώ στη συνέχεια, o Λόλεκ, ένας από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς της νέας ελληνικής σκηνής, θα παρουσιάσει στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος ένα ιδιαίτερο ακουστικό σετ με τραγούδια. Τέλος, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή μεταμεσονύχτια προβολή της ταινίας «2001: A Space Odyssey» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ.
Στο Μουσείο Μπενάκη, η είσοδος την Παρασκευή στις μόνιμες συλλογές του Κεντρικού Κτιρίου και του Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης θα είναι δωρεάν, ενώ ειδικές προσφορές θα ισχύουν στα πωλητήρια. Με συναυλία των Ιmam Baildi αύριο στις 10.30μ.μ. -στο κτίριο της οδού Πειραιώς- θα γιορταστεί η «Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων» με είσοδο 2 ευρώ.
Στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, έχουν προγραμματιστεί ξεναγήσεις στις μόνιμες συλλογές του Μουσείου (Κυκλαδική, Αρχαία Ελληνική και Αρχαία Κυπριακή Τέχνη), καθώς και στην περιοδική έκθεση του Έλληνα καλλιτέχνη Γιάννη Κουνέλλη.
Οι επισκέπτες που θα πάνε σήμερα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης θα έχουν την δυνατότητα να φωτογραφίσουν τα αγαπημένα τους σημεία, εκθέματα αλλά και χώρους και να ανεβάσουν τις φωτογραφίες στο twitter, δημιουργώντας ένα μοναδικό άλμπουμ.
Στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξεναγήσεις στην έκθεση «Sonic Time/ λόγος/ ήχος/σιωπή». Οι ξεναγήσεις, ξεκινούν την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι, και συνεχίζονται στις 6.30μ.μ., ενώ μια ώρα αργότερα, η καλλιτέχνις Άρτεμις Βασιλοπούλου θα πραγματοποιήσει σαραντάλεπτη περφόρμανς με τίτλο «Αναγνώσεις» του έργου του Γιώργου Χειμωνά «Ο Γάμος» και συνοδευόμενη από τη μουσική του Tάσου Τσαλαπάτη.
Η Τεχνόπολη είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 9.30 το πρωί έως τις 11 το βράδυ για δωρεάν ξεναγήσεις (κατόπιν συνεννόησης), διεξαγωγή εκπαιδευτικού προγράμματος για παιδιά Δημοτικού και προβολή φωτογραφιών και ταινίας με θέμα το παλαιό εργοστάσιο φωταερίου. Στις 9 το βράδυ, στην κεντρική αυλή του χώρου της (Πειραιώς 100), θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, υπό την διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου.
Στον «Ελληνικό Κόσμο» θα πραγαματοποιηθεί η νέα και τεχνολογικά πιο προηγμένη προβολή της «Θόλου», με τίτλο «Ταξίδι στην Αρχαία Πριήνη». Η παραγωγή θα προβληθεί σήμερα με ελεύθερη είσοδο, στις 3μ.μ. και στις 4μ.μ..


Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…