Newsroom

Newsroom

Σφίγγει ο κλοιός για τον Αρτέμη Σώρρα – Ανασύρθηκαν από το αρχείο οι δικογραφίες που τον αφορούν

Ανασύρθηκαν από το αρχείο προς διερεύνηση, όλες οι δικογραφίες που αφορούν τον Αρτέμη Σώρρα, κατόπιν εντολής της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης απέστειλε στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, αίτημα να μελετηθεί η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία αθωώθηκε ο Αρτέμης Σώρρας για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, μετά από μήνυση που είχε υποβάλλει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

586e871a1dc524f7128b51bd

Παράλληλα, κατόπιν εντολής του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίου, διερευνάται από την Οικονομική Αστυνομία, εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της προτροπή της οργάνωσης του Αρτέμη Σώρρα να μην πληρώνουν οι πολίτες τις οφειλές τους στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Ήδη ολοκληρώθηκε το στάδιο των καταθέσεων και της συγκέντρωσης των στοιχείων, ενώ ο φάκελος θα εμπλουτιστεί από τα δημοσιεύματα του Τύπου που διαβίβασε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, για το επίμαχο ζήτημα. Την ίδια στιγμή η Ξένη Δημητρίου χρέωσε σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, την αναίρεση υπέρ του νόμου που έχει καταθέσει ο δικηγόρος Πέτρος Πανταζής, επί της υπ’ αριθμ. 67650/2013 αθωωτικής απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, που αφορά τον κ. Σώρρας.

Ακόμη, έχει σχηματιστεί δεύτερη δικογραφία από Εισαγγελία της Πελοποννήσου και αφορά την υποβολή από πολίτες, σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, των εξουσιοδοτήσεων που μοιράζονται από την οργάνωση «Ελλήνων Συνέλευσις» του Σώρρα και με τις οποίες ζητούν να εισπράττονται τα χρέη τους από τα ομόλογα, ύψους 600 δισ. δολαρίων που ισχυρίζεται ότι έχει. Επίσης, μια άλλη, τρίτη δικογραφία, έχει σχηματιστεί και αφορά τη διανομή των εν λόγω εξουσιοδοτήσεων στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», από μέλη της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις». Πρόκειται για την  ΑΒΜ Ω2016/151 η οποία αφορά τον Αρτέμη Σώρρα και την οργάνωσή του «Ελλήνων Συνέλευσις» και σχηματίσθηκε το φθινόπωρο του 2016. Η δικογραφία βρίσκεται στον Πταισματοδίκη Αχαρνών και εκκρεμεί στο στάδιο της προδικασίας.

Στη Θεσσαλονίκη εν τω μεταξύ έχει ήδη μεταβεί επιθεωρητής του Αρείου Πάγου, προκειμένου να λάβει εξηγήσεις για την προκαταρκτική εξέταση που διατάχθηκε από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης και φέρεται να αφορά τη μη αποδοχή της επίμαχης εξουσιοδότησης από υπάλληλο του Δημοσίου. Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η περίπτωση που απασχόλησε την Εισαγγελία της Θεσσαλονίκης οδεύει προς το αρχείο, καθώς αφορά ιδιωτική διαφορά για κατάληψη οικίας που κατέληξε σε αγωγή και επιδίκαση αποζημίωσης και με τον εναγόμενο να ζητά να εισπραχθεί το ποσό από τα ομόλογα του Σώρρα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επίμαχη προκαταρκτική έρευνα δεν στρέφεται σε βάρος δημοσίου υπαλλήλου.

Πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση Σώρρα

Οι εξελίξεις στην υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα πυροδότησαν στο μεταξύ έντονη πολιτική αντιπαράθεση με τη ΝΔ να επιτίθεται σήμερα στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την για αδράνεια. «Η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα είναι ακόμα μια θλιβερή απόδειξη της αδυναμίας του Κράτους να προστατεύσει τους Έλληνες πολίτες, από οποιονδήποτε προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την άγνοια και, πολλές φορές, την απόγνωσή τους», αναφέρει συγκεκριμένα το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει από καιρό αναδείξει το θέμα, προειδοποιώντας για τις γραφικές και επικίνδυνες πτυχές του. Είναι επιτακτική ανάγκη να αφυπνιστεί η Κυβέρνηση και να αντιμετωπίσει σοβαρά το θέμα, προτού να είναι πολύ αργά για πολλούς συμπολίτες μας» σημειώνει περαιτέρω. «Η χώρα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, το οποίο δεν περιλαμβάνει θαυματοποιούς. Άλλωστε, τέτοιου είδους αντιλήψεις ανέδειξαν την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τις γνωστές συνέπειες για την οικονομία και την ελληνική κοινωνία» καταλήγει. 

Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της κυβέρνησης η οποία μέσω στελεχών της απάντησε πως η ΝΔ -και στη συνέχεια ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι- με χρονοκαθυστέρηση ετών κατάλαβαν ότι υπάρχει η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα, ενώ αντιθέτως η σημερινή κυβέρνηση είναι η μόνη που έχει ζητήσει ήδη την πλήρη διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης, η οποία βρίσκεται ήδη στα χέρια των αρμόδιων εισαγγελικών Αρχών. «Αντί να παραβιάζει η ΝΔ ανοιχτές θύρες, ζητώντας την αφύπνιση της κυβέρνησης, όπως λένε, να βγει από τη χειμερία νάρκη και να μην αναγάγει την συγκεκριμένη υπόθεση σε αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης. Διαφορετικά, καταλήγουν, μόνο υπηρεσίες στον ίδιο τον Αρτέμη Σώρρα προσφέρει» ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης από την πλευρά του, σημείωσε σε ανακοίνωσή του ότι «η αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔξεπερνά κάθε επίπεδο πολιτικής γελοιότητας καθώς για ένα φαινόμενο που γεννήθηκε και ανδρώθηκε επί των ημερών της, το φαινόμενο Σώρρα, εγκαλεί σήμερα την Κυβέρνηση». «Είναι εντυπωσιακό ότι η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών που εκδόθηκε το 2013, δεν απασχόλησε ούτε στο ελάχιστο την τότε Κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό. Το να εμφανίζονται σήμερα εγκαλούντες την Κυβέρνηση, είναι τουλάχιστον κωμικό», πρόσθεσε.

Φρίκη στην Ημαθία: Μαθήτριες έπεσαν θύματα σεξουαλικής επίθεσης από ιδιοκτήτη στάβλου

viasmos 10

Φρίκη στην Ημαθία: Μαθήτριες έπεσαν θύματα σεξουαλικής επίθεσης από ιδιοκτήτη στάβλου

Οι δύο μικρές μαθήτριες στην Ημαθία δέχτηκαν σεξουαλική επίθεση ενώ έκαναν ιππασία σε σχολική εκδρομή

Τροχαίο στη Βουλή: Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα

ιάσονας τροχαίο

Τροχαίο στη Βουλή: Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα

Το δικαστήριο αυτή τη στιγμή έχει διακόψει για να αποφασίσει επί του ελαφρυντικού και να…

Καλλιάνος: Η απάντηση του καθηγητή αγγειοχειρουργικής για τον πατέρα του – «Η εισαγωγή ασθενών στην ΜΕΘ διέπεται από ιατρικούς κανόνες»

6084787 1

Καλλιάνος: Η απάντηση του καθηγητή αγγειοχειρουργικής για τον πατέρα του – «Η εισαγωγή ασθενών στην ΜΕΘ διέπεται από ιατρικούς κανόνες»

«Όλοι οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας, που είχε ο αποθανών»,…

Άγριος καυγάς σε σχολείο στις ΗΠΑ: Εκπαιδευτικός γρονθοκόπησε μαθητή που τον είπε «νέγρο» (video)

CropImage 26

Άγριος καυγάς σε σχολείο στις ΗΠΑ: Εκπαιδευτικός γρονθοκόπησε μαθητή που τον είπε «νέγρο» (video)

O 27χρονος αναπληρωτής είναι αντιμέτωπος με τέσσερις κατηγορίες, που περιλαμβάνουν ξυλοδαρμό, απειλή και επίθεση σε…

Τραγωδία στην άσφαλτο: Τροχαίο με έναν 31χρονο νεκρό στην Ελευσίνα – 17χρονος σκοτώθηκε στη Σκιάθο (video)

τροχαίο

Τραγωδία στην άσφαλτο: Τροχαίο με έναν 31χρονο νεκρό στην Ελευσίνα – 17χρονος σκοτώθηκε στη Σκιάθο (video)

Θανατηφόρο τροχαίο με ένα νεαρό νεκρό και έναν τραυματία στην Ελευσίνα - 17χρονος νεκρός σε…