Σειρά σημαντικών διεθνών επαφών ξεκινά ο Τσίπρας

Σειρά σημαντικών διεθνών επαφών ξεκινά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Πρώτος σταθμός, η Σύνοδος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Ηγετών την προσεχή Πέμπτη 25 Αυγούστου στο Παρίσι όπου θα συμμετάσχει ως παρατηρητής στη Σύνοδο.

576d2f091dc524a3648b4663

Παράλληλα η Αθήνα προετοιμάζεται να υποδεχτεί τους ηγέτες του ευρωπαϊκού Νότου για τη Διάσκεψη που αναμένεται να γίνει στην Αθήνα στις 9 Σεπτεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει να μπουν στο επίκεντρο της συζήτησης τα ζητήματα που αφορούν στο κοινωνικό πρόσωπο της Ευρώπης και οι στόχοι για ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο και μείωση της ανεργίας και βεβαίως να ανοίξει η συζήτηση για τη δημοσιονομική χαλάρωση στην Ευρωζώνη.

Μετά τις 18 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στη Ν. Υόρκη όπου θα συμμετάσχει και θα μιλήσει στην Γενική Ετήσια Συνέλευση του ΟΗΕ.

Λα Ρεπούμπλικα: «Ο Ρέντσι στην Αθήνα για Τσίπρα»

Ο Mατέο Ρέντσι τις επόμενες ημέρες θα μεταβεί στην Αθήνα και θα συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα», γράφει σε άρθρο του ο ιδρυτής της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα, Εουτζένιο Σκάλφαρι.

«Το έχουν ήδη συμφωνήσει και θα καλέσουν να λάρουν μέρος στη συνάντηση, την Γαλλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία», προσθέτει ο Σκάλφαρι, ο οποίος είχε τις προηγούμενες ημέρες τηλεφωνική συνομιλία με τον Ιταλό πρωθυπουργό.

Στο πλαίσιο της συνομιλίας τους αυτής, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης είπε,επίσης,στον ιδρυτή της Λα Ρεπούμπλικα, ότι «η Γερμανία τάσσεται υπέρ του να ενδιαφερθούν και για τις εξελίξεις στην Λιβύη και σε όλη την βόρεια Αφρική οι χώρες της νότιας Ευρώπης στην προσπάθεια να περιορισθεί η μετανάστευση και να αποφασισθούν και παρεμβάσεις στις αφρικανικές χώρες προέλευσης των μεταναστών

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη