Newsroom

Newsroom

Σε θετικό κλίμα οι συναντήσεις Στουρνάρα με Σόιμπλε και Βεστερβέλε στο Βερολίνο

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με το Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον υπουργό Εξωτερικών Γκίντο…

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με το Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον υπουργό Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών μετέφερε για μια ακόμα φορά τη θέληση της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της. Πηγές του υπουργείου Οικονομικών, αναφέρουν ότι οι συναντήσεις έγιναν σε θετικό κλίμα, ενώ κύκλοι του Βερολίνου διαβλέπουν μια θετική στροφή της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν το πακέτο μέτρων ύψους 11,7 δισ. ευρώ, καθώς οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, καθώς και οι αποκρατικοποιήσεις. Όσον αφορά το επίμαχο θέμα της επιμήκυνσης εφαρμογής του Μνημονίου κατά 2 έτη (έως το 2016) δεν συζητήθηκε από τις δύο πλευρές, αφού αναμένονται τα αποτελέσματα από την έκθεση της τρόικας που θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο. Ο κ. Στουρνάρας έθεσε το θέμα των δηλώσεων περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ οι οποίες λειτουργούν αποτρεπτικά για τις επενδύσεις και τις αποκρατικοποιήσεις και δημιουργούν ένα κλίμα αβεβαιότητας.
Νωρίτερα, ο Ελληνας υπουργός συναντήθηκε και με τον Γκίντο Βέστερβελε. Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών σε δηλώσεις του στην Frankfurter Rundschau τόνισε:«Η συζήτηση με πολύ δυσάρεστες τοποθετήσεις δεν μένει στη Γερμανία, αλλά περνάει τα σύνορά μας», αναφερόμενος στις αιχμηρές δηλώσεις στελεχών, κυρίως των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), σχετικά με την Ελλάδα.

Πάντως, ο κ. Στουρνάρας και ο κ. Σόιμπλε θα συναντηθούν εκ νέου στις επόμενο Eurogroup στις 14 Σεπτεμβρίου στη Λευκωσία.


Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.