Σε Στρασβούργο και Βρυξέλλες ο Τσίπρας – Τι συζήτησε με τον Ολάντ στο Παρίσι

Στο Στρασβούργο μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για συνάντηση και γεύμα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

570f2de01dc524871b8b463b

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου στις 7 μ.μ. να συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε προγραμματισμένο δείπνο εργασίας με ανώτατα στελέχη του Ιδρύματος ‘Αξελ Σπρίνγκερ με θέμα την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε το βράδυ της Τετάρτης συνάντηση στο Παρίσι με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε το ελληνικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, διάρκειας μίας ώρας, ο κ. Τσίπρας μετέφερε στον Γάλλο πρόεδρο την εκτίμηση ότι η συμφωνία έπρεπε να είχε κλείσει εδώ και καιρό διότι κάθε καθυστέρηση προκαλεί κόστος. «Κάθε καθυστέρηση προκαλεί κόστος στην ελληνική οικονομία και αστάθεια στην Ευρώπη» ανέφερε ο κ. Τσίπρας, παρουσιάζοντας στοιχεία, βάσει των οποίων η Ελλάδα τα έχει τελικά πάει καλύτερα απ’ ότι αναμενόταν και δεν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γάλλος πρόεδρος έδειξε πλήρη κατανόηση για τις ελληνικές θέσεις, αποδέχθηκε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τις υποχρεώσεις της και ότι είναι πλέον θετική η πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Οι επαφές αυτές του πρωθυπουργού στην Ευρώπη έρχονται παράλληλα με την ανακοίνωση για την κατάθεση στη Βουλή δύο νομοσχεδίων, αναφορικά με το ασφαλιστικό και το φορολογικό, για τα οποία το Μαξίμου σπεύδει να διευκρινίσει πως δεν αποτελούν «μονομερείς ενέργειες», αλλά κινούνται στο πλαίσιο της συμφωνίας, αποσκοπώντας στο να πιέσουν για γρήγορη ολοκλήρωση των συζητήσεων με τους Θεσμούς.

Πάντως, το ΔΝΤ κρατά στάση αναμονής ως προς την κατάθεση των νομοσχεδίων, ενώ ο Γάλλος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί κάλεσε όλες τις πλευρές να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

Ακρίτα

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

«H δήλωση του βουλευτή («εκλιπαρεί» υπουργό να…μεσολαβήσει) είναι ηθικά και πολιτικά ελεγκτέα», αναφέρει με εμφατικό…

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

ΜΑΤπΡέντη

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ένας ακόμη εκ των πέντε ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης των χουλιγκαν…