Newsroom

Newsroom

Σε πολιτική παρέμβαση ήλπιζε ο Άκης για να ξεφύγει

Σε πολιτική παρέμβαση ήλπιζε ο Άκης Τσοχατζόπουλος για να αποφύγει τις ποινικές διώξεις, σύμφωνα με το επίμαχο ημερολόγιο που έχει…

Σε πολιτική παρέμβαση ήλπιζε ο Άκης Τσοχατζόπουλος για να αποφύγει τις ποινικές διώξεις, σύμφωνα με το επίμαχο ημερολόγιο που έχει φτάσει στα χέρια των ανακριτών. Οι σημειώσεις που έχουν κατασχεθεί από τη Δικαιοσύνη από το πολιτικό του γραφείο στην Κομνά Τράκα στην Κυψέλη, καταδεικνύουν ξεκάθαρα την επιθυμία του κ. Τσοχατζόπουλου να παρέμβει ακόμα και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ώστε να λήξει η ποινική διαδικασία σε βάρος του. Μάλιστα, οι ιδιόχειρες σημειώσεις σε απόσπασμα αναφέρουν χαρακτηριστικά:

-Απολογητικός για το παρελθόν! (ξέρει ο ΓΑΠ)

-Τώρα όμως εκπέμπει άλλο κλίμα. Δεν χρωστάει σε κανένα τίποτα Δεν θα κατέβει ξανά για βουλευτής.

– Θέλει να βοηθήσει να ακυρωθεί η αδικία που σου έγινε. Αλλά περιορισμένες οι δυνατότητές του.

Χαρακτηριστικό επίσης της εμπιστοσύνης που δείχνει ο πρώην υπουργός Άμυνας στα πολιτικά πρόσωπα για να ξεφύγει από τα γρανάζια της Δικαιοσύνης, είναι ότι μετά το διορισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, ο κ. Τσοχατζόπουλος φαίνεται να είναι σίγουρος ότι η υπόθεση θα έχει αίσιο τέλος: “Νέα κυβέρνηση. Λ. Παπαδήμος. Προώθηση άμεσης δράσης. Δικαιοσύνη- Τώρα παρέμβαση – εφόσον υπάρχει δυνατότητα. Το κλίμα κατάλληλο. Μέχρι τέλος του χρόνου, μέσα Γενάρη. Υπάρχει σοβαρή προοπτική ακυρότητας και γενικά το κλείσιμο της υπόθεσης”.

Σε άλλο σημείο αναφέρεται: “Τώρα μάλιστα, είναι η κατάλληλη στιγμή. Με το δικαστικό συμβούλιο λύσαμε το πρώτο θέμα. Τώρα πάμε να λύσουμε το δεύτερο, το «ξέπλυμα» όχι μόνο για μένα αλλά και για τους συμμετόχους μαζί. Θα καθαρίσουμε όλοι μαζί. Για αυτό είναι σημαντικό. Η βοήθεια τώρα. 6-8 μήνες θα έχουμε τρέξιμο. Αυτό είναι αποφασισμένο. Να το πάμε γρήγορα”.

Στις επίμαχες σημειώσεις αναφέρεται ένας διαμεσολαβητής ο οποίος στήριζε τον κ. Τσοχατζόπουλο, δίχως να γίνονται γνωστά στοιχεία της ταυτότητάς του, ενώ όσον αφορά τα πρόσωπα που ερευνούν την υπόθεση δεν παρέλειψε να σχολιάσει στις σημειώσεις του: Να φύγει η δικογραφία από τις κυρίες”, αναφερόμενος στις Εισαγγελείς Πρωτοδικών. Σε άλλο σημείο χαρακτηρίζει “ισχυρή και αυτόνομη” την ομάδα των εισαγγελέων, επισημαίνοντας, “εγώ δεν την ελέγχω”.

Απευθυνόμενος στον παλιό συνεργάτη του και Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Άμυνας Γιάννη Σμπώκο για την υπόθεση των 900 χιλιάδων ευρώ που δεν του έχει καταβάλει, ο πρώην υπουργός σημειώνει με έντονα γράμματα: “Μετά από βδομάδες και μήνες κοροϊδίας που έψαχνες για διάφορες λύσεις “μεταφοράς” δεν έστειλες τίποτα. Και εγώ όμως έχω μάθει ότι εσύ καθάρισες με τον ίδιο τον ΓΑΠ”.

«Ζητώ λεφτά τώρα. Σήμερα μία καθαρή απάντηση. Πότε και πως; Πόσα; 3×300.000 είναι μία λογική διακίνηση» αναφέρει ο ίδιος στη συνέχεια, ενώ σε άλλο σημείο τονίζει χαρακτηριστικά: «Είμαι στο χείλος του γκρεμού! Αν δεν μεσολαβήσεις τώρα, θα χαθούν όλα!».

Στο ημερολόγιο-φωτιά συμπεριλαμβάνονται κορυφαίοι παράγοντες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με χρήματα του πρώην υπουργού, ενώ υπάρχουν και δεκάδες αναφορές με συναντήσεις με πασίγνωστους επιχειρηματίες, γνωστούς δημοσιογράφους και πολιτικά πρόσωπα. Στην ατζέντα του, μεταξύ άλλων βρίσκονται σημειώσεις και από συναντήσεις με τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens Ελλάς, Μιχάλη Χριστοφοράκο, ενώ στις σημειώσεις γίνεται λόγος και για ραντεβού με τη μητέρα του πρώην πρωθυπουργού Μαργαρίτα Παπανδρέου.


Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…