Newsroom

Newsroom

Σε ισχύ από σήμερα τα κυβερνητικά… ημίμετρα κατά του κορονοϊού

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να κρύβεται πίσω από το ίδιο δάχτυλο που κουνάει στους πολίτες κατηγορώντας τους για μη τήρηση των μέτρων προστασίας

5130445

Σε εφαρμογή μπαίνει από σήμερα, και τουλάχιστον μέχρι τις 24 Αυγούστου, η νέα δέσμη μέτρων που αποφασίστηκε στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την περασμένη Παρασκευή και ανακοίνωσε την ίδια ημέρα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς. Τα νέα μέτρα στοχεύουν στον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα μας, που, ειδικά τις τελευταίες ημέρες, βρίσκεται σε έξαρση.

Συγκεκριμένα θεσπίζεται έως τις 24 Αυγούστου όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί και στην Περιφέρεια Αττικής, συμπεριλαμβανομένων όλων των νησιών του Αργοσαρωνικού και στα Κύθηρα. Το μέτρο ισχύει επίσης σε Κρήτη, Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κατερίνη, Λάρισα, Βόλο, Κέρκυρα, Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο-Αντίπαρο, Ρόδο, Κω και Ζάκυνθο

«Κλειδί» για την ανάσχεση της διασποράς της πανδημίας, είναι η χρήση μάσκας. Αυτή τη στιγμή υπάρχει αυστηρή σύσταση για γενικευμένη χρήση μάσκας για μια εβδομάδα σε όλους τους χώρους από όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν από διακοπές σε περιοχές με επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα.

Επίσης, υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και υποχρέωση χρήσης μάσκας σε υπαίθριες συναθροίσεις όπου δεν μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση εξακολουθεί να κρύβεται πίσω από το ίδιο δάχτυλο που κουνάει στους πολίτες κατηγορώντας τους για μη τήρηση των μέτρων προστασίας. Την ίδια στιγμή όμως που ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόταν στο «φιλότιμο» του Ελληνα προσπαθώντας να του μεταβιβάσει ευθύνες, όπως καταγγέλλουν στο Documento για ακόμη μια φορά γιατροί και φορείς του τουρισμού, του επισιτισμού και της εστίασης, η κυβέρνησή του είναι αυτή που άφησε αθωράκιστο το ΕΣΥ, άνοιξε χωρίς σχέδιο τα σύνορα, αθέτησε τις εξαγγελίες για ενίσχυση των ι α τ ρο νοσηλευτικών δομών στα νησιά ενόψει τουριστικής περιόδου και επέβαλε αντιφατικά μέτρα χωρίς καμία απολύτως επιστημονική –ή ακόμη και απλή– λογική.

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.