Newsroom

Newsroom

Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση Τσίπρα με Γιούνκερ – Υπάρχει ομοφωνία για συμφωνία

Σε πολύ φιλικό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ το απόγευμα, που κράτησε δύο ώρες. 

tsipras junker hd box new

Σε πολύ φιλικό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ το απόγευμα, που κράτησε δύο ώρες. 

Ο πρωθυπουργός μετά την συνάντηση δήλωσε: «Εργαζόμαστε για να γεφυρώσουμε τις διαφορές που έχουν απομείνει, ιδίως τις διαφορές στο δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό ζήτημα. Συνεργαζόμαστε προκειμένου να φτάσουμε σε μία συμφωνία, η οποία θα διασφαλίζει ότι η Ελλάδα θα ανακάμψει με κοινωνική συνοχή και βιώσιμο χρέος».  Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα δήλωσε «είχαμε μια ενδιαφέρουσα και φιλική συνάντηση». Πρόσθεσε ότι εξήγησε στον κ. Τσίπρα πώς μπορεί να επιτευχθεί μία αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία, λέγοντας παράλληλα ότι οι δύο ηγέτες θα παραμείνουν σε «στενή επαφή» τις επόμενες ημέρες. 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός υποστήριξε ότι οι συνομιλίες έγιναν σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα, καθώς και ότι τόσο η Ελλάδα, όσο και οι εταίροι αποφάσισαν να εντατικοποιηθεί η προσπάθεια προκειμένου να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές και να προχωρήσουμε σε μία λύση το επόμενο διάστημα. Ο Πρωθυπουργός και η ελληνική αποστολή επιστρέφουν απόψε το βράδυ στην Αθήνα. Η συνάντηση ήρθε να επιβεβαιώσει τη μεταστροφή του κλίματος που παρατηρείται από το απόγευμα της Τετάρτης κι ενδεχομένως να προχωρήσει τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης. 

Σακελλαρίδης: «Εντατικοποίηση των διαβουλεύσεων»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον κ Γιούνκερ δήλωσε πως: «Η ελληνική αντιπροσωπεία, όπως έχει συμφωνηθεί, είναι έτοιμη να εντατικοποιήσει τις διαβουλεύσεις, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία σύντομα, ακόμα και τα επόμενα 24ωρα. Γι’ αυτόν το λόγο θα συνεχίσει να εργάζεται πάνω στα εναπομείναντα θέματα, όπως το δημοσιονομικό και η βιωσιμότητα του χρέους».

Σχοινάς: «Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται»

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς ανέφερε ότι ο σκοπός της συνάντησης των δύο ανδρών είναι να εξετάσουν πώς θα συνεχίσουν να εργάζονται προς την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης. Μιας λύσης, η οποία, όπως είπε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, θα βασίζεται στη δήλωση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, αλλά και στις εντατικές συνομιλίες που είχαν ο Ζ.Κ. Γιούνκερ και ο Αλ. Τσίπρας την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες. Όσον αφορά τη χθεσινή συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου της Επιτροπής, ο Μ. Σχοινάς ανέφερε ότι ήταν σύντομη και ότι οι δύο άνδρες είχαν τη δυνατότητα να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους. Για την πορεία των διαπραγματεύσεων και αν θα γίνουν υποχωρήσεις, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και απάντησε με μια γερμανική παροιμία που χρησιμοποίησε σήμερα το πρωί ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής. Η παροιμία περιγράφει μια αγελάδα που κάνει για πολλή ώρα πατινάζ πάνω σε λεπτό πάγο.

«Μου αρέσει η ελληνική τραγωδία αλλά θέλω happy end»

«Βρισκόμαστε κοντά στο διάδρομο απογείωσης για συμφωνία με την Ελλάδα. Μου αρέσει η ελληνική τραγωδία, αλλά πρέπει να περάσουμε στο “τέλος καλό όλα καλά” (happy ending)», δήλωσε ο Γάλλος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιέρ Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του στο γαλλικό RTL. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ντόναλντ Τουσκ, προσπάθησε να προσγειώσει την αισιοδοξία που υπάρχει τις τελευταίες ώρες, σημειώνοντας πως «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να είναι λίγο πιο ρεαλίστρια. Δεν υπάρχει πια χώρος για τζογάρισμα. Θα έρθει η μέρα που κάποιος θα πει ότι τα παιχνίδια τέλειωσαν».

Ντε Γκίντος: «Συμφωνία την επόμενη εβδομάδα»

Την αισιοδοξία του ότι έως την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Λουίς Ντε Γκίντος, σύμφωνα με το Bloomberg. Ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, είπε από το Ελσίνκι πως η συμφωνία για την Ελλάδα είναι αρκετά πιθανό να επιτευχθεί έως την επόμενη εβδομάδα. Στόχος τόσο της Ελλάδας, όσο και των δανειστών, είναι η τελική συμφωνία να εγκριθεί στο τακτικό Eurogroup της επόμενης εβδομάδας, το οποίο είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη, 18 Ιουνίου. Ο  Λουίς Ντε Γκίντος αποσαφήνισε πως οι προτάσεις των θεσμών προς την Ελλάδα δεν συνιστούν τελεσίγραφο.

 

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…