Newsroom

Newsroom

Σε ένα Ταμείο – Κολοσσό 11 εκατομμύρια ασφαλισμένοι

Νέο κύμα συγχωνεύσεων στο ασφαλιστικό φαίνεται πως ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας, καθώς, σύμφωνα με τα σχέδια που παρουσίασε, από το 2017…

Νέο κύμα συγχωνεύσεων στο ασφαλιστικό φαίνεται πως ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας, καθώς, σύμφωνα με τα σχέδια που παρουσίασε, από το 2017 περισσότεροι από 11 εκατομμύρια ασφαλισμένοι θα υπάγονται σε ένα μόνο Ταμείο. 

Το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας προβλέπει αρχικά ένα ΕΚΑΣ (Ενιαίο Κέντρο Απονομής Συντάξεων), το οποίο θα “τροφοδοτεί” όλους τους συνταξιούχους. Μέσα από τον νέο ενιαίο συνταξιοδοτικό φορέα το Δημόσιο θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί άμεσα τυχόν αλλαγές στον εργασιακό βίο των εργαζομένων και ανάλογα να υπολογίζεται αυτόματα η σύνταξη του εκάστοτε δικαιούχου. 

Σε πρώτο πλάνο μέχρι την πλήρη εφαρμογή του μέτρου αναμένεται να μπουν οι ασφαλισμένοι του ΕΤΑΑ (Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων) δηλαδή γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί. Εν συνεχεία, προβλέπεται ένταξη στο ΙΚΑ του νέου Ταμείου που θα προκύψει από την ενοποίηση ΕΤΑΑ και ΟΑΕΕ. Αργότερα προβλέπεται αναδιοργάνωση του ΟΓΑ και τέλος θα έρθει το Ταμείο όλων που θα ονομαστεί ΕΕΑΤ, δηλαδή Ενιαίο Εθνικό Ασφαλιστικό Ταμείο, που θα είναι εκτός των άλλων υπεύθυνο τόσο για την είσπραξη ασφαλιστικών όσο και φορολογικών εσόδων, όπως αναφέρουν τα Νέα.

Στο Ταμείο θα ενταχθούν εκτός από τους 5.9720.000 ενεργούς ασφαλισμένους και τους 2.657.000 συνταξιούχους και τα 2.882.000 προστατευόμενα μέλη τους.

Το εν λόγω μέτρο, όπως αναφέρεται στο επίμαχο ρεπορτάζ έχει πάρει το πράσινο φως της τρόικας.

newsbeast.gr

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.