Σε εξέλιξη οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας – ένταση μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών

Αυτήν τη στιγμή επικρατεί ηρεμία και οι διαδηλωτές αποχωρούν σταδιακά από τη λεωφόρο Αμαλίας.

5a58acb71dc5245a7b8b4570

Ένταση επικράτησε δίπλα από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και μελών των Πρωτοβάθμειων Σωματείων, που πραγματοποιούσαν συλλαλητήριο ενάντια στο πολυνομοσχέδιο.

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισέλθουν στη Βουλή με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν επεισόδια, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν περιορισμένη χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

Πρωτοβάθμια σωματεία, κόμματα της αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουαστικού χώρου πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και στη συνέχεια κινήθηκαν με πορεία προς τη Βουλή.





Νωρίτερα, συγκέντρωση στην Ομόνοια πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στην ολομέλεια της Βουλής. Ήδη έχουν κλείσει κεντρικοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας και τα κυκλοφοριακά προβλήματα είναι πολλά.

Το ΠΑΜΕ είχε απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να πάρουν μέρος στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που έχουν κηρύξει Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και δεκάδες συνδικάτα.


Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε: «Τους έχουμε ήδη προειδοποιήσει. Έσπειραν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες. Και η τροπολογία, ο νόμος για την κατάργηση ουσιαστικά του δικαιώματος στην απεργία και οι πλειστηριασμοί, ακόμη και πρώτης κατοικίας και όλα τα άλλα αντεργατικά μέτρα, που περιέχονται σε αυτό το αισχρό πολυνομοσχέδιο, θα μείνουν όλα ανενεργά, θα καταργηθούν στην πράξη από το ίδιο το λαϊκό κίνημα μέχρι την οριστική κατάργησή τους από την ταξική πάλη, από τη λαϊκή συμμαχία. Έτσι, λοιπόν, συνεχίζουμε κάθε μέρα δυναμικά, αγωνιστικά, ταξικά, γιατί μόνο έτσι μπορεί να προχωρήσει μπροστά ο λαός μας».



Πώς κινούνται τα ΜΜΜ

Mε 24ωρες απεργίες και στάσεις εργασίας αντιδρούν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας, στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Ειδικότερα, ακινητοποιημένοι θα είναι σήμερα όλο το 24ωρο οι συρμοί του μετρό (γραμμή 2 και 3) και του τραμ, ενώ για τρεις ώρες, από τις 12.00 έως τις 15.00, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στον ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ).

Τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά.


Κορυφώνονται την Δευτέρα οι κινητοποιήσεις

Τη Δευτέρα, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, αλλά και στον ΗΣΑΠ, θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

Επίσης, 24ωρη απεργία αποφάσισαν για την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου και οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι συρμοί του μετρό θα είναι και πάλι ακινητοποιημένοι την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, αφού το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών θα προχωρήσει σε νέα 24ωρη απεργία.

Την ίδια μέρα θα προχωρήσουν σε τρίωρη στάση εργασίας οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να ματαιωθούν ή να τροποποιηθούν οι πτήσεις μεταξύ 12 – 3 το απόγευμα.

Η ΓΣΕΕ που έχει αποστείλει υπόμνημα στους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου στο οποίο αναλύει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στο Σύνταγμα την ίδια μέρα στις 6 το απόγευμα.



Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…