Newsroom

Newsroom

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Πέμπτη – Ξεσηκωμός για το αντεργατικό νομοσχέδιο

Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ - Απεργούν εκπαιδευτικοί, ναυτεργάτες, νοσοκομειακοί, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

5559475

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η χώρα την Πέμπτη, καθώς συνδικάτα και ενώσεις εργαζομένων προκηρύσσουν πανελλαδική απεργία ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, έως τώρα έχουν ανακοινώσει στάσεις εργασίας οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, που αύριο θα κινούνται μόνο από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ ακριβώς τις ίδιες ώρες θα κυκλοφορούν και τα τρόλεϊ. Για μετρό, τραμ, και προαστιακό δεν υπάρχουν ακόμα ανακοινώσεις.

Απεργία και στα σχολεία

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθούν και τα σχολεία, με την ΟΛΜΕ να ανακοινώνει την συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Πανεργατικής Πανελλαδικής Απεργίας, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Απαιτούμε την απόσυρσή του και καλούμε τους/τις εργαζόμενους/ες να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα.

Η ΟΛΜΕ καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 10.30 π.μ.

Όλοι/ες στον Αγώνα! Όλοι/ες στην Απεργία!”

Απεργούν και οι ναυτεργάτες

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) αναφέρει σε ανακοίνωσή της το εξής: «Το νέο νομοσχέδιο επιβάλει 13 ώρες δουλειάς την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα, καταργεί τα διαλείμματα στον χώρο εργασίας, μία σειρά επιδόματα τα κατακρεουργεί, ενισχύει τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, υπονομεύει ακόμη πιο πολύ το 8ωρο, το 5ήμερο, τις κυριακάτικες αργίες σε μεγάλους κλάδους όπως είναι η βιομηχανία τροφίμων και ποτών κ.λπ. Θεσπίζει συμβάσεις ελάχιστης εργασίας, μηδενικών ωρών και κατά παραγγελία εργασία».

Τα μέλη της ΠΕΝΕΝ θα συγκεντρωθούν την Πέμπτη (21/09), στις 10:00, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στην πλατεία Καραϊσκάκη και εν συνεχεία θα συμμετάσχουν στην πορεία διαμαρτυρίας.

ΠΟΕΔΗΝ: «Καταργεί το 8ωρο και το 5ήμερο – Ποινικοποιεί τον συνδικαλισμό»

Η ΠΟΕΔΗΝ από την πλευρά της με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου προκηρύσσει 24ωρη πανελλαδική απεργία, συμπληρώνοντας – μεταξύ άλλων – στην ανακοίνωσή της: «Το νομοσχέδιο θεσπίζει διατάξεις που καταργούν το 8ωρο, την πενθήμερη εργασία και ποινικοποιούν την συνδικαλιστική δράση. Για να “ζήσει” αξιοπρεπώς ένας εργαζόμενος θα πρέπει να αμείβεται αναλόγως στο ωράριο εργασίας του και όχι να αναγκάζεται να δουλεύει νυχθημερόν σε πολλούς ή έναν εργοδότη χωρίς ανάπαυση. Ακόμα και σήμερα εργοδότες και δημόσιο δεν σέβονται θεσμοθετημένα εργασιακά δικαιώματα και εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους με κακοπληρωμένη εργασία, με οφειλόμενα δεκάδες ρεπό και ημέρες κανονικών αδειών. Πόσο μάλλον μετά την ψήφιση ενός τέτοιου νομοσχεδίου που ελαστικοποιεί περαιτέρω τις εργασιακές σχέσεις».

Συμμετέχουν και οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ, θα συμμετάσχουν και οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας.

«Η ΕΕΕΚΕ αποφάσισε να καλέσει τα μέλη της να συμμετέχουν στην εξαγγελθείσα από την ΑΔΕΔΥ 24ωρη απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αναμένονται ανακοινώσεις από τις αεροπορικές εταιρείες όσον αφορά στα δρομολόγιά τους.

Συγκεντρώσεις

Στην Αθήνα, απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Σεπτέμβριου, στις 10:30 στην πλατεία Συντάγματος. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου. Στον Πειραιά στις 10:00 στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Στην Πάτρα, στις 10:30 έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου (Κολοκοτρώνη 20). Στο Ηράκλειο, στις 10:00 στην πλ. Ελευθερίας, όπως και στο Αγρίνιο και σε πολλές ακόμα μεγάλες πόλεις.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…