Σαρωτικές αλλαγές στο Εθνικό Μέτωπο προαναγγέλλει η Λεπέν

Σαρωτικές αλλαγές στην παράταξη της οποίας ηγείται, το Εθνικό Μέτωπο, προανήγγειλε η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν μετά την ήττα της από τον Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

NewsRoom 08/05/2017 | 07:39

Μιλώντας σε υποστηρικτές της το βράδυ της Κυριακής, η Λεπέν ξεκαθάρισε πως οι ψηφοφόροι θα είχαν και πάλι να επιλέξουν ανάμεσα στους “πατριώτες” και τους “διεθνιστές” στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, στις οποίες όπως είπε θα ηγείται και πάλι του Εθνικού Μετώπου.

Το Εθνικό Μέτωπο, τόνισε, “πρέπει να ανανεωθεί βαθιά για να ανταποκριθεί στην ιστορική ευκαιρία και να ικανοποιήσει τις προσδοκίες των Γάλλων πολιτών”, ανέφερε η Λεπέν, προσθέτοντας: “Θα προτείνω να αρχίσουμε αυτόν τον βαθύ μετασχηματισμό του κινήματός μας προκειμένου να φτιάξουμε μία νέα πολιτική δύναμη”.

Από την πλευρά του, ο πατέρας της Λεπέν και ιδρυτής του κόμματος, Ζαν-Μαρί, υποστήριξε πως η εκστρατεία του Εθνικού Μετώπου υπονομεύτηκε από τις προτάσεις του για αποχώρηση της Γαλλίας από το ευρώ. “Νομίζω ότι πρέπει να μιλήσουμε στη Γαλλία για τα πραγματικά προβλήματα, τα δημογραφικά προβλήματα, τα προβλήματα της μαζικής μετανάστευσης”, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.