Newsroom

Newsroom

Σαφές μήνυμα Μοσκοβισί: Να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος

Την κοινή πεποίθηση ότι κυβέρνηση και εταίροι βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης εξέφρασαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο ευρωπαίος επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί, κατά την έναρξη της συνάντησης τους στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

583c68ff1dc524a0408b48ba

Ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι είναι ώρα και για εμάς να αναλάβουμε την ευθύνη μας και σημείωσε ότι πρέπει οπωσδήποτε να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος και ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά σε αυτή τη συζήτηση. Πρόσθεσε δε ότι στο κρίσιμο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου πρέπει να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για να ανοίξει ο δρόμος για μια συνολική λύση, κάτι που θα είναι, όπως τόνισε, θετικό όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλη την Ευρωζώνη. 

Η Ελλάδα έχει απολύτως την ικανότητα για ανάκαμψη και αξίζει της εμπιστοσύνης μας, τόνισε ο κ. Μοσκοβισί, για να σημειώσει ότι «θέλουμε να είναι μια ιστορία επιτυχίας για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη» και πως «τώρα είναι η ώρα η Ελλάδα να καρπωθεί τα οφέλη των προσπαθειών της, με ανάπτυξη, επενδύσεις και θέσεις απασχόλησης». Κατά τον Πιέρ Μοσκοβισί «είχαμε μια πολύ επιτυχημένη πρώτη αξιολόγηση και η δεύτερη είναι καθ’ οδόν».

Ο Αλέξης Τσίπρας, από την πλευρά του, είπε ότι τώρα είναι ώρα για γενναίες αποφάσεις για όλες τις πλευρές. Τόνισε ότι σκοπός μας είναι να γίνουμε από μέρος του προβλήματος, μέρος της λύσης και ότι ήδη έχουμε επιτύχει εντυπωσιακά θετικά αποτελέσματα και η Ελλάδα βρίσκεται στον δρόμο της ανάκαμψης. Ειδικότερα, στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες κατά την έναρξη της συνάντησης τους, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία» και ότι όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά η Ευρώπη ως σύνολο αντιμετωπίζουν κρίσιμες προκλήσεις. 

Επισήμανε επιπλέον ότι, η Ελλάδα ως χώρα, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στα νοτιοανατολικά σύνορα της ΕΕ αντιμετωπίζει προκλήσεις όχι μόνο αναφορικά με την οικονομική κρίση, αλλά και την προσφυγική κρίση και την κρίση ασφάλειας. «Γι’ αυτό πιστεύω», υπογράμμισε, «ότι τώρα είναι πιο κρίσιμο από ποτέ να ληφθούν γενναίες αποφάσεις για όλες τις πλευρές», σημειώνοντας ότι έχουμε ήδη αποδείξει τη βούληση μας και πως όμως περιμένουμε και από τους εταίρους μας να κάνουν το ίδιο.

Το χρέος στο επίκεντρο της συζήτησης Μοσκοβισί-Παυλόπουλου

Νωρίτερα σήμερα ο Πιέρ Μοσκοβισί επισκέφθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον Προκόπη Παυλόπουλο. Κατά τη συνομιλία τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι 

τώρα είναι η ώρα οι εταίροι της Ελλάδας να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το ζήτημα του χρέους. Ο κ. Παυλόπουλος που εξήρε τις προσπάθειες του Πιέρ Μοσκοβισί ώστε να προωθηθεί στην ΕΕ η άποψη ότι πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη, διαβεβαίωσε παράλληλα ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα ώστε η αξιολόγηση να κλείσει το συντομότερο δυνατόν, καθώς όπως είπε αυτό θα είναι προς όφελος και των δυο πλευρών.

Για τα εργασιακά που αποτελούν σημείο σύγκρουσης μεταξύ Ελλάδας και δανειστών για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε πως η Ελλάδα όπως και καμία χώρα της ΕΕ, δεν μπορεί να δεχτεί μέτρα που θα υπερβαίνουν το Ευρωπαϊκό κεκτημένο. Για το θέμα του χρέους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι τώρα είναι η ώρα οι εταίροι μας να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Σημαντική θεωρείται και η επισήμανση του κ. Παυλόπουλου πως μέρος του ελληνικού χρέους δημιουργήθηκε από τα εξοπλιστικά προγράμματα, επισημαίνοντας ότι οι δανειστές μας το γνωρίζουν καλά αυτό, καθώς τα εξοπλιστικά προγράμματα προήλθαν από τις χώρες των δανειστών της Ελλάδας. 

Συγκλόνισε η Μαρία Μπακοδήμου: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν πολύ δύσκολο»

mpakodimou 4

Συγκλόνισε η Μαρία Μπακοδήμου: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν πολύ δύσκολο»

Μάλιστα η Μαρία Μπακοδήμου ανέφερε ότι όταν συνέβη το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν ανήλικη

Οργισμένη ανάρτηση Κασσελάκη: «Ο Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός που επί των ημερών του αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος»

6182087

Οργισμένη ανάρτηση Κασσελάκη: «Ο Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός που επί των ημερών του αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος»

Ευθεία επίθεση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης σχετικά με την αποφυλάκιση του…

Θρίλερ στο Κιλκίς: Επιτέθηκε στους γονείς του και απείλησε αστυνομικούς με τσεκούρι – Έσπασε και το περιπολικό

Τσεκο΄θρι

Θρίλερ στο Κιλκίς: Επιτέθηκε στους γονείς του και απείλησε αστυνομικούς με τσεκούρι – Έσπασε και το περιπολικό

Ο 51χρονος άνδρας όταν εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς τους επιτέθηκε εκ νέου με ένα μικρότερο…