Newsroom

Newsroom

Ρουμπινί: Η Ελλάδα χρειάζεται 30-40 δισ. ευρώ χωρίς μνημόνιο

«Η Ελλάδα, ρεαλιστικά, χρειάζεται 30 με 40 δισ. ευρώ νέων χρηματοδοτήσεων», τόνισε σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα»  ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί

1 1865

«Η Ελλάδα, ρεαλιστικά, χρειάζεται 30 με 40 δισ. ευρώ νέων χρηματοδοτήσεων», τόνισε σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα»  ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί.

Ο Ρουμπινί κατέστησε ωστόσο σαφές, πως η νέα χρηματοδότηση δεν πρέπει να συμβεί  μέσω ενός τρίτου μνημονίου, λόγω των «απωλειών κυριαρχίας που κάτι τέτοιο συνεπάγεται».
Επεσήμανε πως τα κεφάλαια αυτά «θα πρέπει να τα εγγυηθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμέσου διαφόρων οδών, ενώ το ΔΝΤ θα πρέπει να διατηρήσει μόνο έναν ρόλο απλής τεχνικής υποστήριξης».

Ο οικονομολόγος τόνισε ακόμα την ανάγκη αύξησης της χρηματοδοτικής βοήθειας των ελληνικών τραπεζών, μέσω του ELA της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Επισημαίνοντας δε την ανάγκη «ποσοτικής χαλάρωσης» της ΕΚΤ παρουσίασε την πρόταση διάσωσης της Ελλάδας: «Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Ταμείου Διάσωσης αποφασίζουν μια χρηματοδότηση-γέφυρα υπέρ της Αθήνας, πέρα από κάθε μνημόνιο. Το Ταμείο θα εκδώσει ειδικά ομόλογα που θα πρέπει να αγοραστούν και από την ΕΚΤ, η οποία έχει την δυνατότητα να το πράξει διότι προβλέπεται ότι μπορεί να αγοράσει – στα πλαίσια της ποσοτικής χαλάρωσης – και ένα ποσοστό ομολόγων που εκδίδονται από υπερεθνικούς θεσμούς, όπως την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ή, ακριβώς, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Διάσωσης».

 

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…