Newsroom

Newsroom

Ρωσία: Επίδειξη εχθρικών προθέσεων ενδεχόμενη επέκταση του ΝΑΤΟ

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Βλαντιμίρ Τιτόφ, δήλωσε πως ενδεχόμενη περαιτέρω επέκταση του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, δεν πρόκειται να «περάσει…

nato 5

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Βλαντιμίρ Τιτόφ, δήλωσε πως ενδεχόμενη περαιτέρω επέκταση του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, δεν πρόκειται να «περάσει απαρατήρητη» από τη Μόσχα.

«Δεν θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε μια αύξηση της στρατιωτικής ισχύος της συμμαχίας (που είναι ανεπτυγμένη) κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία ως ο,τιδήποτε άλλο πέρα από μια επίδειξη εχθρικών προθέσεων», είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών Βλαντίμιρ Τιτόφ στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Θα ήταν δύσκολο να δούμε οποιαδήποτε επιπρόσθετη ανάπτυξη σημαντικών στρατιωτικών δυνάμεων του NATO στην κεντρική και την ανατολική Ευρώπη, ακόμη και εάν δεν έχει μόνιμο χαρακτήρα, ως κάτι άλλο πέρα από μια άμεση παραβίαση των διατάξεων της Ιδρυτικής Συνθήκης των σχέσεων ανάμεσα στη Ρωσία και στο NATO», του 1997, επισήμανε ακόμη ο Τιτόφ. «Θα αναγκαστούμε να μετέλθουμε όλα τα απαραίτητα πολιτικά και στρατιωτικά μέτρα για να προασπίσουμε με αξιόπιστο τρόπο την ασφάλειά μας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Ρωσία αντιτάσσεται επί μακρόν στην επέκταση του NATO προς ανατολάς, τονίζοντας ότι απειλεί τη δική της ασφάλεια και λέει ότι οι σχεδιασμοί του Κιέβου να συνδεθεί πιο στενά με τη Δύση -συμπεριλαμβανομένων του Βορειοατλαντικού Συμφώνου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης- την ανάγκασε να αντιδράσει.

Η Δύση αντιτείνει ότι η Ρωσία αναμιγνύεται στα εσωτερικά πολιτικά ζητήματα της Ουκρανίας για να διατηρήσει την πρώην σοβιετική δημοκρατία στη δική της σφαίρα επιρροής.

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…