Ria Novosti: Η Ελλάδα αρνήθηκε να πληρώσει σε ρούβλια το ρωσικό αέριο

Νέα δεδομένα μετά το ασφυκτικό τελεσίγραφο Πούτιν

4629716

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti αναφέρει σε δημοσίευμά του  ότι η Ελλάδα αρνήθηκε να πληρώσει για την προμήθεια ρωσικού αερίου σε ρούβλια. Το ίδιο έκαναν και μια σειρά από χώρες όπως η Αυστρία, η Γερμανία, η Βουλγαρία, η Γαλλία και άλλες χώρες της Ε.Ε.

Ο ρώσος πρόεδρος έκανε πράξη την Πέμπτη την απειλή του να κόψει το αέριο σε «μη φιλικές χώρες», χώρες δηλαδή που έχουν επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, αν δεν πληρώσουν σε ρούβλια.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε νέο διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο οι ξένοι αγοραστές πρέπει να πληρώνουν σε ρούβλια για το ρωσικό αέριο από την 1η Απριλίου και ότι τα συμβόλαια θα διακοπούν εάν δεν πραγματοποιηθούν αυτές οι πληρωμές, σύμφωνα με το ρωσικό RT

«Για να αγοράσουν ρωσικό φυσικό αέριο, πρέπει να ανοίξουν λογαριασμούς σε ρούβλια σε ρωσικές τράπεζες. Από αυτούς τους λογαριασμούς θα γίνονται οι πληρωμές για το φυσικό αέριο, που θα παραδοθεί από αύριο», είπε ο Πούτιν.

[Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι: «Εάν δεν γίνουν τέτοιες πληρωμές, θα το θεωρήσουμε ως αδυναμία εκ μέρους των αγοραστών, με όλες τις επακόλουθες συνέπειες. Κανείς δεν μας πουλάει τίποτα δωρεάν και δεν πρόκειται να κάνουμε φιλανθρωπία – δηλαδή, τα υπάρχοντα συμβόλαια θα διακοπούν».

Οι χώρες της G7 ήταν οι πρώτες που αντέδρασαν στην πρόταση.  Οι G7 αποκάλεσαν τη μεταφορά της πληρωμής σε ρούβλια μονομερή παραβίαση των όρων των συμβάσεων. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε επίσης το ενδεχόμενο να πληρώσει για την προμήθεια ρωσικού αερίου σε ρούβλια.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη