Newsroom

Newsroom

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κύβος ερρίφθη για τους 6+6

Ώρα κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον της αξιωματικής αντιπολίτευσης

axtsioglou

Ημέρα ραγδαίων εξελίξεων αναμένεται να είναι η σημερινή για τον ΣΥΡΙΖΑ με τον νέο κύκλο αποχωρήσεων, αυτή τη φορά της Ομάδας Αχτσιόγλου ή 6+6 να θεωρείται θέμα ωρών και με την ηγεσία να πιέζει για ξεκαθάρισμα, μέσω της σύγκλησης της Πολιτικής Γραμματείας.

Η αποχώρηση είναι ειλημμένη απόφαση ωστόσο μέχρι τελευταία στιγμή τα ηγετικά στελέχη της ομάδας ρυθμίζουν λεπτομέρειες και μετρούν την τακτική της εξόδου.

Εν μέσω οργίου φημών ότι αποχωρούν σήμερα και ενδεχομένως να ανακοινώσουν άμεσα τις ανεξαρτητοποιήσεις τους και τη συγκρότηση νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα, οι ίδιοι κρατούν ερμητικά κλειστά τα χαρτιά τους για τον «οδικό χάρτη» των κινήσεων τους.

Διαμηνύουν μόνο ότι θα ενημερώσουν γύρω στις 12 το μεσημέρι αν θα πάνε στην Πολιτική Γραμματεία που συγκαλεί ο Κασσελάκης στις 16:00 ή όχι καθώς και το σκεπτικό της όποιας απόφασής τους.

Το απόγευμα αν τα στελέχη της τάσης δεν προσέλθουν στην συνεδρίαση θα θεωρήσει ότι αποχωρούν και από εκεί και πέρα, αν δεν έχουν προηγηθεί κινήσεις από την πλευρά της ομάδας Αχτσιόγλου, αφήνεται να εννοηθεί από το ηγετικό στρατόπεδο ότι μπορεί να υπάρξουν διαγραφές.

Πάντως σημειώνεται ότι από τους 6+6 στην Πολιτική Γραμματεία μετέχουν 6 από τους 7 προς αποχώρηση βουλευτές. Συνολικά τα μέλη τους στην ΠΓ είναι 8: η Σία Αναγνωστοπούλου, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νάσος Ηλιόπουλος, η Δανάη Κολτσίδα, ο Νίκος Μπίστης, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, η Θεανώ Φωτίου και ο Αλέξης Χαρίτσης.

Η νέα ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως κι αν έχει, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ανακοινώσει την πρότασή του για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το Πολιτικό Κέντρο- τη νέα ηγετική ομάδα δηλαδή-, ενώ στη συνεδρίαση θα γίνει προετοιμασία της Κεντρικής Επιτροπής της 9ης Δεκεμβρίου η οποία και θα ορίσει την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου και τις Επιτροπές Θέσεων και Κειμένων.

Αξίζει να σημειωθεί πως θα αντικατασταθούν από τους πρώτους επιλαχόντες τα μέλη της Κ.Ε. που αποχώρησαν και θα αποχωρήσουν.

 

Διεργασίες σύμπραξης με το ΠΑΣΟΚ

Πάντως δεν λείπουν οι διαφωνίες στο εσωτερικό της σύμπραξης Αχτσιόγλου- Τσακαλώτου, την ίδια ώρα που συνεχίζονται οι υπόγειες διεργασίες για σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ που αν ευοδωθεί και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο θα μετατρέψει αυτομάτως το νέο σχήμα σε αξιωματική αντιπολίτευση.

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

via 252863 212661 type13262

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

Ακόμα ένα περιστατικό με βία ανηλίκων που σοκάρει

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

ap boet5

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

Σαν σε ταινία βρέθηκε νεκρός και ο δεύτερος πληροφοριοδότης που μίλησε για τα ελαττώματα της…

Συγκλόνισε η Μαρία Μπακοδήμου: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν πολύ δύσκολο»

mpakodimou 4

Συγκλόνισε η Μαρία Μπακοδήμου: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν πολύ δύσκολο»

Μάλιστα η Μαρία Μπακοδήμου ανέφερε ότι όταν συνέβη το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν ανήλικη