«Πυρά» Τραμπ κατά των New York Times

Στο στόχαστρο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μπήκαν για άλλη μια φορά το Σάββατο οι New York Times. 

NewsRoom 16/06/2019 | 10:59

Οι New York Times, που δημοσιεύουν τακτικά έρευνες αρνητικές για τον Τραμπ, αποτελούν συχνό στόχο της οργής του αμερικανού προέδρου εναντίον του Τύπου. Η εφημερίδα ανέφερε χθες, Σάββατο, πως η αμερικανική κυβέρνηση έχει πολλαπλασιάσει τις ψηφιακές διεισδύσεις στο ηλεκτρικό δίκτυο και σε άλλους στόχους στη Ρωσία για να απευθύνει προειδοποίηση στη Μόσχα, που είναι ύποπτη ότι κάνει το ίδιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, και για να προετοιμάσει μια ενδεχόμενη κυβερνοεπίθεση σε περίπτωση μείζονος σύγκρουσης μεταξύ των δύο χωρών.
 

Ο πλανητάρχης κατηγορεί το μέσο ότι διέπραξε «μια πιθανή πράξη προδοσίας» δημοσιεύοντας πληροφορίες. «Αυτοί οι αποτυχημένοι των New York Times δημιουργούν ιστορίες λέγοντας πως οι Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνουν σημαντικά τις κυβερνοεπιθέσεις τους εναντίον της Ρωσίας. 

Αυτό είναι πιθανή πράξη προδοσίας», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter. Ο Αμερικάνός πρόεδρος , χαρακτήρισε «διεφθαρμένη» τη νεοϋορκέζικη εφημερίδα και επαναλαμβάνοντας τις κατηγορίες του σύμφωνα με τις οποίες οι δημοσιογράφοι είναι «οι εχθροί του λαού».