Newsroom

Newsroom

Ψήφος δυσπιστίας από τους "αγανακτισμένους"

Χιλιάδες Αθηναίοι πλημμύρισαν για άλλη μια φορά το Σύνταγμα, εκφράζοντας την πρόθεσή τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις. Μήνυμα αποκλεισμού της…

Χιλιάδες Αθηναίοι πλημμύρισαν για άλλη μια φορά το Σύνταγμα, εκφράζοντας την πρόθεσή τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις. Μήνυμα αποκλεισμού της Βουλής την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου
Το πλήθος γέμισε και πάλι την πλατεία. Πολύχρωμο, ετερόκλητο, ογκώδες, δυναμικό. Νέοι και οικογένειες με μικρά παιδιά, γιαγιάδες και παππούδες, εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι έδωσαν χθες τη δική τους ψήφο αγανάκτησης πολιορκώντας για ώρες το κτίριο του Κοινοβουλίου, ενώ μέσα στη Βουλή προχωρούσε η διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
“Δεν θα σταματήσουμε. Ολα τώρα αρχίζουν”, φώναζαν ρυθμικά οι χιλιάδες Αθηναίοι που πλημμύρισαν ξανά χθες την Πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους θέλοντας να στείλουν σαφές μήνυμα για συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους. Μπορεί να έχουν περάσει 28 μέρες από την πρεμιέρα του κινήματος, αλλά οι “Αγανακτισμένοι” δεν δείχνουν να πτοούνται και συνεχίζουν να δίνουν καθημερινό ραντεβού στην πλατεία. Χθες, ενώ το πλήθος γέμιζε ασφυκτικά τη Λεωφόρο Αμαλίας, από τα μεγάφωνα ακούγονταν μηνύματα για τις μέρες ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου.
“Καλούμε όλο τον κόσμο, άντρες, γυναίκες και παιδιά, εργαζομένους και ανέργους από όλες τις πλατείες της Ελλάδας να έρθουν στο Σύνταγμα την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου να στηρίξουν τη 48ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει πρωτοβάθμια σωματεία, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και να αποκλείσουμε όλοι μαζί τη Βουλή με ό,τι μέσο μπορεί ο καθένας: αυτοκίνητα, ταξί, νταλίκες, τρακτέρ, απορριμματοφόρα, λεωφορεία”.
Αυτό είναι, άλλωστε, και το επόμενο μεγάλο ραντεβού των “Αγανακτισμένων”, που έχουν θέσει στην κορυφή της ατζέντας τους την καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Χθες, το κλίμα στην πλατεία ήταν και πάλι δυναμικό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ανθρωποι πιστοί στο καθημερινό “αγανακτισμένο ραντεβού, αλλά και πολλοί πρωτάρηδες εκδήλωσαν την οργή τους για την πραγματικότητα που ζουν, τα ασφυκτικά μέτρα λιτότητας, την ανεργία και την ανέχεια. Απέναντί τους τα στόρια στα παράθυρα του Κοινοβουλίου είχαν και πάλι κλείσει ερμητικά.


Στο Σύνταγμα, το “παρών” έδωσαν χθες και δημόσιοι υπάλληλοι από διάφορους κλάδους, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί. Εκαναν πορεία προς την Πλατεία Συντάγματος από ξενοδοχείο της Πλατείας Βάθη, όπου διεξαγόταν η 80ή Γενική Συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Δίπλα τους βρέθηκαν και εργαζόμενοι του ΟΤΕ, όπως επίσης και δημόσιοι υπάλληλοι από άλλους κλάδους.
– Με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, η οποία πέρασε από το πολιτικό γραφείο του νέου υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, διαμαρτυρήθηκαν χθες βράδυ οι “Αγανακτισμένοι” του Λευκού Πύργου λίγες ώρες πριν από την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Eνα νεογέννητο 65 ημερών ήταν ο μικρότερος διαδηλωτής χθες στην Πλατεία Συντάγματος. “Με το που γεννήθηκε χρωστάει”, είπε ο πατέρας του που κατέβηκε από τη Θεσσαλονίκη και βρέθηκε χθες στο Σύνταγμα με τους “Αγανακτισμένους”
Ειδική ομάδα με κρουστά και χορευτές είχαν συγκροτήσει χθες οι “Αγανακτισμένοι”, για να εκτονώνουν το πλήθος και να απομονώνουν τους θερμοκέφαλους που αναζητούσαν επεισόδια και σύγκρουση με τις αστυνομικές δυνάμεις.
Στη Βασιλίσσης Σοφίας και πάλι ο φράχτης
Μικροεπεισόδια τα ξημερώματα
ΜιΚΡΟΕΠΕΙΣΟΔΙΑ σημειώθηκαν λίγο πριν τις δύο τα ξημερώματα στην πλατεία Συντάγματος, και συγκεκριμένα στην Βασ. Σοφίας, μπροστά στον φράκτη που έχουν στήσει οι αστυνομικές δυνάμεις.
Η ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε όταν μικρή μερίδα διαδηλωτών πέταξε μπουκάλια νερού σε διμοιρία των ΜΑΤ και οι αστυνομικοί με την χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης, ενώ πίσω τους άλλοι αστυνομικοί αποσυναρμολογούσαν τον φράκτη.
Η ένταση κρατήσε σχεδόν αμείωτη για μία περίπου ώρα, καθώς πολλές δυνάμεις των ΜΑΤ, σε μία κίνηση εντυπωσιασμού, κινήθηκαν κυκλωτικά της πλατείας προκειμένου να διασπάσουν τους διαδηλωτές που είχαν απομείνει.
Οι αστυνομικές δυνάμεις έφθασαν μέχρι τα σκαλιά της πλατείας Συντάγματος ενώ περικύκλωσαν όσους από τους διαδηλωτές είχαν παραμείνει στο χώρο μπροστά από το Μ. Βρετάνια. Οταν οι αστυνομικές δυνάμεις αποσύρθηκαν πίσω από τα κάγκελα, μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, οι “Αγανακτισμένοι” έστησαν χορό στη λ. Αμαλίας, στους ήχους ενός λυράρη.
Στέλλα Κεμανετζή, Γιάννης Φώσκολος
http://www.ethnos.gr

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…