Newsroom

Newsroom

Ψάχνουν "μηνύματα" στις τηλεκάρτες

Σε 4-5 περιοχές, όπου φαίνεται ότι είχαν κάνει τηλεφωνήματα οι συλληφθέντες, εστιάζουν τις έρευνες οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής. Νέα πρόσωπα…

tromoΣε 4-5 περιοχές, όπου φαίνεται ότι είχαν κάνει τηλεφωνήματα οι συλληφθέντες, εστιάζουν τις έρευνες οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής. Νέα πρόσωπα ίσως προκύψουν από αποτυπώματα στους φακέλους που δεν έχουν καταστραφεί

Αλλο ένα παγιδευμένο πακέτο, το 15ο, αναζητούσαν μέχρι χθες το βράδυ οι διωκτικές αρχές, μετά τον εξαιρετικά «περιπετειώδη» εντοπισμό ακόμα ενός δέματος-βόμβα που προοριζόταν για τη γαλλική πρεσβεία. Ταυτόχρονα οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εντείνουν τις προσπάθειες για τον εντοπισμό της γιάφκας της οργάνωσης που έστησε την επιχείρηση με τις ταχυδρομικές βόμβες, η οποία πέρασε τα ελληνικά σύνορα και έχει αναστατώσει όλη την Ευρώπη.

Στην κατεύθυνση αυτή αναμένεται να αξιοποιηθούν οι τηλεκάρτες που βρέθηκαν στην κατοχή του 22χρονου Παναγιώτη Αργυρού και του 24χρονου Γεράσιμου Τσάκαλου, λίγο μετά τα δύο δέματα που ταχυδρόμησαν την περασμένη Δευτέρα στο Παγκράτι.

Από τις τηλεκάρτες οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ελπίζουν ότι θα ανιχνεύσουν τις τελευταίες επαφές των συλληφθέντων, τις περιοχές από τις οποίες τηλεφώνησαν και τις περιοχές που απευθύνονταν οι κλήσεις, οπότε γίνεται πιο συγκεκριμένο το πεδίο της έρευνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει σε 4-5 περιοχές, όπου φαίνεται ότι είχαν κάνει τηλεφωνήματα οι συλληφθέντες. Επιπλέον οι αρχές στηρίζουν πολλές ελπίδες στα αποτελέσματα των εργαστηριακών ερευνών για δακτυλικά αποτυπώματα στους φακέλους με το εκρηκτικό περιεχόμενο, που δεν έχουν καταστραφεί, τα οποία ενδέχεται να οδηγήσουν σε νέα πρόσωπα. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έχουν σχεδόν ξεκαθαρίσει ότι τα δέματα απέστειλαν έξι άτομα (τρεις δυάδες), δηλαδή οι συλληφθέντες και οι καταζητούμενοι, θεωρούν ωστόσο πολύ πιθανό κάποιοι να βοήθησαν στην κατασκευή ή στην αγορά των βιβλίων- καμουφλάζ ή σε άλλες εργασίες.

Στο πλαίσιο των ερευνών εντάσσεται και η αναζήτηση μιας μοτοσικλέτας, που θεωρείται βέβαιο ότι είχαν οι δύο συλληφθέντες στο Παγκράτι, αφού ο ένας κρατούσε ένα κράνος τη στιγμή που τους ακινητοποίησαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.

Οι Γερμανοί
Κλιμάκιο τριών αξιωματικών της γερμανικής Αντιτρομοκρατικής και ενός Ολλανδού συναδέλφου τους έφτασε χθες στην Ελλάδα και συναντήθηκε με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Λ. Οικονόμου και τον διευθυντή της Διεύθυνσης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, στους οποίους παρέδωσαν τα στοιχεία από τον μηχανισμό που είχε προορισμό την Μέρκελ. Οι ξένοι αξιωματικοί έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την τρομοκρατική ενέργεια και ενημερώθηκαν για τις έρευνες. Διευκρινίστηκε, πάντως, ότι οι Γερμανοί δεν θα έχουν καμία ανάμειξη στις έρευνες.

Εντοπίστηκε μετά από τριήμερη περιπλάνηση
Αλαλούμ με τον τρομο-φάκελο της Γαλλικής Πρεσβείας

Σύμφωνα με όσα έγιναν χθες γνωστά, το πακέτο-βόμβα που προοριζόταν για τη γαλλική πρεσβεία, πηγαινοερχόταν τρεις μέρες, ενώ οι ελληνικές αρχές περίμεναν με αγωνία την εμφάνισή του, προκειμένου να το απενεργοποιήσουν.

Αρχικά παραδόθηκε στο γραφείο της εταιρείας κούριερ ACS, στο Χαϊδάρι και ανέγραφε ως αποστολέα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο και παραλήπτη στέλεχος της γαλλικής πρεσβείας, στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας 8.

Οπως διαπιστώθηκε αργότερα, ο φάκελος περιείχε τον εκρηκτικό μηχανισμό μέσα σε ένα βιβλίο. Αυθημερόν το πακέτο πήγε στα κεντρικά της εταιρείας, στην Καλλιθέα. Την επόμενη μέρα, Τρίτη, το δέμα μεταφέρθηκε από 28χρονο διανομέα της εταιρείας στη γαλλική πρεσβεία.

Εδώ υπάρχει ένα κενό που κανένας δεν είναι πρόθυμος να καλύψει, σύμφωνα πάντως με το πιο αληθοφανές σενάριο, κάποιος από την πρεσβεία είπε στον διανομέα να το πάρει πίσω και να το ξαναφέρει την επόμενη ημέρα. Την Τετάρτη, ο υπάλληλος το ξαναπήγε και τότε του είπαν ότι δεν το δέχονται. Επί εννέα ώρες ο 28χρονος το κουβαλούσε στο μηχανάκι του και το βράδυ το άφησε πάλι στην εταιρεία του στην Καλλιθέα, χωρίς κανείς να ειδοποιήσει την αστυνομία. Τελικά, χθες το πρωί ειδοποίησαν την ΕΛ.ΑΣ. από την πρεσβεία και βρήκαν το πακέτο στην εταιρεία όπου και το εξουδετέρωσαν με ελεγχόμενη έκρηξη.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΜΑΡΑΣ

Αναστάτωση χωρίς… αιτία
«Συναγερμός» στη Βουλή για ύποπτο δέμα

«Συναγερμός» σήμανε στη Βουλή γύρω στη μία και μισή το μεσημέρι, καθώς πακέτο το οποίο έφτασε με κούριερ και προοριζόταν για τον πρόεδρο της Βουλής θεωρήθηκε ύποπτο επειδή δεν είχε αποστολέα.

Εν ριπή οφθαλμού το προαύλιο της Βουλής γέμισε με αστυνομικούς της φρουράς και της αντιτρομοκρατικής, ενώ για λόγους ασφαλείας διακόπηκε η ροή των αυτοκινήτων στην άνοδο της Β. Σοφίας.

Η πρώτη ενέργεια των αστυνομικών ήταν να περάσουν το πακέτο από το μηχάνημα με τις ακτίνες X-RΑΥ (αυτό έγινε δύο φορές), ενώ επιστρατεύτηκε και το ειδικό βαλιτσάκι της αντιτρομοκρατικής μέσω του οποίου οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας «τσέκαραν» πως δεν υπήρχε εκρηκτική ύλη. Αμέσως μετά, οι αστυνομικοί άνοιξαν το πακέτο και διαπίστωσαν πως μέσα υπήρχαν βιβλία οικολογικού περιεχομένου, με αποτέλεσμα να λήξει ο συναγερμός.

Λ. ΓΑΛΑΝΟΣ
http://www.ethnos.gr

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

mixaloliakos

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

Το δικαστήριο όφειλε να εξετάσει αν ο κρατούμενος θεωρείται επικίνδυνος για τέλεση νέων εγκληματικών πράξεων,…

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

gaza 7

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

Κατάρ, Αίγυπτος και ΗΠΑ αναμένουν την απάντηση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος - «Αν πρέπει να…

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…