Newsroom

Newsroom

"Πρωτοφανές ψέμα πως οι 18άρηδες δεν δικαιούνται να ψηφίσουν"

Σφοδρή ανακοίνωση σε βάρος του Αντώνη Σαμαρά εξέδωσε η Νεολαία των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με αφορμή τον αποκλεισμό των 18άρηδων από…

mathites 7

Σφοδρή ανακοίνωση σε βάρος του Αντώνη Σαμαρά εξέδωσε η Νεολαία των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με αφορμή τον αποκλεισμό των 18άρηδων από την εκλογική διαδικασία της 25ης Ιανουαρίου.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Νεολαίας των ΑΝΕΛΛ:

«ΣΤΗ “ΣΑΜΑΡΙΚΗ” ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!

Εξάλλου γιατί να έχουν δικαίωμα ψήφου οι 18άριδες Έλληνες; Ή ακόμη καλύτερα, από τη στιγμή που έχουν έτσι κι αλλιώς δικαίωμα ψήφου, γιατί να μην τους κάνουμε να νομίζουν πώς δεν μπορούν; Ο λόγος φυσικά γίνεται για το πρωτοφανές ΨΕΜΑ που έχει διαδοθεί τις τελευταίες ημέρες πως όσοι κλείνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους το 2015 δεν δικαιούνται να ψηφίσουν «επειδή οι εκλογές γίνονται Ιανουάριο και είναι πολύ νωρίς στη νέα χρονιά για να έχουν περαστεί τα ονόματά τους στους εκλογικούς καταλόγους».

Πέραν του γεγονότος ότι για τη ληστοσυμμοριτική συγκυβέρνηση Βαγγέλη Σαμαρά χρόνος βρίσκεται για να περνάνε δεκάδες τροπολογίες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τις τελευταίες ημέρες των εργασιών πριν τη διάλυσή του και την προκήρυξη εκλογών, για εξυπηρέτηση πασών συμφερόντων των. ημετέρων, χρόνος για την ορθή ανανέωση των εκλογικών καταλόγων δεν βρέθηκε. Ακόμη και την προηγούμενη εβδομάδα, στην Διακομματική Επιτροπή Εκλογών, ο κος Υπουργός Εσωτερικών ισχυρίστηκε ότι υπάρχει νομικό κώλυμα, την στιγμή που ο νόμος (α. 4 του ΠΔ 26/2012) αναφέρει ότι το δικαίωμα το εκλέγειν το έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες και μάλιστα η 1η Ιανουαρίου θεωρείται ημερομηνία γέννησης όλων όσοι γεννήθηκαν μέσα στο χρόνο. Δηλαδή, ο νόμος δίνει το δικαίωμα να ψηφίζουν όλοι όσοι γεννήθηκαν το 1997, γιατί θεωρείται ότι συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους την 1η Ιανουαρίου 2015. Όμως η κυβέρνηση προβάλλει ως πρόφαση ότι δήθεν δεν είναι εφικτό να ολοκληρωθεί η διαδικασία συμπλήρωσης των εκλογικών καταλόγων.

Και με την αφορμή αυτής της «τυχαίας» παράλειψης, διαδίδεται, πάλι εντελώς τυχαία, η ψευδής φήμη ότι οι νέοι αυτοί άνθρωποι δεν δικαιούνται να ψηφίσουν στις εκλογές της 25ης του Γενάρη. Εξάλλου, σου λέει, «έλα τώρα, ποιος 18χρονος θα πάει να ψηφίσει, όλοι είναι στον καναπέ και στις καφετέριες»!

Εμείς, η Νεολαία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, αισθανόμαστε την βαθύτατη υποχρέωση να ενημερώσουμε αληθινά όλους τους νέους συμπολίτες μας. Στην πραγματικότητα, παρ’ όλη την μη ενημέρωση των εκλογικών καταλόγων με τους γεννηθέντες το 1997, ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως έχουν κατοχυρωμένο το δικαίωμα του εκλέγειν. Εάν πράγματι ήθελαν να εφαρμόσουν τον νόμο, αρκούσε μια υπουργική απόφαση ή εγκύκλιος (τόσες βγάζουν.) που θα προέβλεπε ότι με την προσκομιδή στην οικεία Εφορευτική Επιτροπή πιστοποιητικού από το οποίο προκύπτει η εγγραφή καθενός στα δημοτολόγια ή μητρώα αρρένων, υπογεγραμμένο από το δήμαρχο ή τα εξουσιοδοτημένα από αυτόν όργανα και πιστοποιητικού ότι ο αιτών δεν περιλαμβάνεται στους εκλογικούς καταλόγους οποιουδήποτε άλλου δήμου της χώρας (γεγονός που πιστοποιείται εύκολα μέσα από την επίσημη σελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών), κάθε νέος συμπολίτης μας, που δεν του έχουν αποστερηθεί φυσικά για άλλους λόγους τα εκλογικά δικαιώματα, μπορεί να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα προστιθέμενος γραπτώς στον εκλογικό κατάλογο την στιγμή που πάει να ψηφίσει. Κανένας δήμαρχος και κανείς αντιπρόσωπος δικαστικής αρχής δεν δικαιούται να αρνηθεί σε εκλογέα την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος καθώς μια τέτοια πράξη αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Αντώνη Σαμαρά, επειδή ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΙΕΞΟΔΑ, θέλεις δεν θέλεις, και ας έχεις παράνομα απαγορεύσει σε χιλιάδες νέους ανθρώπους να ασκήσουν το αναφαίρετο για μια δημοκρατία δικαίωμά τους, να ξέρεις πως οι ίδιοι οι νέοι των οποίων το μέλλον συνθλίβεται καθημερινά κάτω από τις επιταγές των ξένων αφεντικών σου που εκτέλεσες πειθήνια τα τελευταία δυόμιση χρόνια, θα βρεθούν απέναντί σου μαζικά. Με τον ίδιο τρόπο που βρέθηκε απέναντί σου το ίδιο το Σύνταγμα που εξευτέλισες με διάφορους τρόπους, μα δεν μπορούσες να καταστρατηγήσεις ακόμη και εκείνη την ύψιστη για τη Δημοκρατία μας διαδικασία του Προέδρου της Δημοκρατίας, όσο και αν ο «κουμπαράς» έβαλε τα δυνατά του».

Σημαντική αποκάλυψη Βερύκιου: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΝΔ για το πώς μπορούν να “πιάσουν” τον Κασσελάκη» (video)

δημος βερυκιοσ

Σημαντική αποκάλυψη Βερύκιου: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΝΔ για το πώς μπορούν να “πιάσουν” τον Κασσελάκη» (video)

Τον έντονο προβληματισμό της κυβέρνησης σχετικά με τη δημοτικότητα του Στέφανου Κασσελάκη αποκάλυψε ο Δήμος…

Φλέσσα: Επιμένει στη δήλωση για τα Τέμπη – «Όλοι μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά, δεν φταίει καμία κυβέρνηση» (video)

5299770

Φλέσσα: Επιμένει στη δήλωση για τα Τέμπη – «Όλοι μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά, δεν φταίει καμία κυβέρνηση» (video)

«Παραποιούνται οι δηλώσεις μου», δηλώνει η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Βίκυ Φλέσσα