Newsroom

Newsroom

Πρωταθλήτρια Ευρώπης με τεσσάρα η Ισπανία

Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχθηκε η Ισπανία με το θριαμβευτικό 4-0 έναντι της Ιταλίας, υπερασπίζοντας τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης που είχε…

ispania

Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχθηκε η Ισπανία με το θριαμβευτικό 4-0 έναντι της Ιταλίας, υπερασπίζοντας τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης που είχε κατακτήσει το 2008.

Η Ισπανία ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς στο σκορ, όταν στο 14ο λεπτό ο Φάμπρεγας δέχθηκε την κάθεση πάσα του Ινιέστα και με “γλυκιά” σέντρα βρήκε τον Νταβίντ Σίλβα, που με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Το γκολ απελευθέρωσε τα πόδια των ποδοσφαιριστών του Ντελ Μπόσκε, που υπερτερούσαν εμφανώς σε ταχύτητα και τεχνική των Ιταλών.

Η απόρθητη στον ημιτελικό με τη Γερμανία ιταλική άμυνα “υπέφερε” από τις εμπνεύσεις των Ινιέστα, Φάμπρεγας, Σίλβα και Τσάβι. Ο τελευταίος, μάλιστα, με ένα εξαιρετικό πέρασμα έδωσε την ευκαιρία στο Ζόρντι Άλμπα να σκοράρει το 2-0 στο 41ο λεπτό, με το νέο αριστερό φουλ μπακ της Μπαρτσελόνα να κάνει εντυπωσιακή κίνηση στο χώρο και να πλασάρει υποδειγματικά τον Μπουφόν.

Απέναντι στην ισπανική υπεροχή η «σκουάντρα ατζούρα» είχε να αντιπαρατάξει κάποιες ενέργειες του Μπαλοτέλι, που είχε διάθεση, έδινε μάχες αλλά ήταν απελπιστικά μόνος, αφού οι συμπαίκτες του είχαν χάσει τη “μάχη” της μεσαίας γραμμής, ενώ ο Πίρλο “εγκλωβίστηκε” από τους αεικίνητους αντίπαλους χαφ και, ουσιαστικά, έμεινε εκτός αγώνα.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Τσέζαρε Πραντέλι πέρασε τον Ντι Νατάλε στη θέση του “άχρωμου” Κασάνο, κι ενώ στο 21΄ είχε αναγκαστεί να αλλάξει τον Κιελίνι, που τραυματίστηκε, με τον Μπαλτζαρέτι. Η τύχη απόψε δεν ήταν πάντως με τους Ιταλούς, αφού στο 56΄ ο Τιάγκο Μότα συμπλήρωσε τις αλλαγές των «ατζούρι» παίρνοντας τη θέση του Μοντολίβο, αλλά έξι λεπτά αργότερα αποχώρησε τραυματίας, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες για το τελευταίο ημίωρο!

Κάπου εκεί οι τυπικά φιλοξενούμενοι πέταξαν “λευκή πετσέτα”, με τους “φούριας ρόχας” να δίνουν διαστάσεις θριάμβου στην τελική επικράτησή τους επιτυγχάνοντας άλλα δύο γκολ στο φινάλε του αγώνα, με τις δύο αλλαγές Τόρες (84΄) και Μάτα (88΄). Να σημειωθεί ότι το τελικό σκορ είναι το μεγαλύτερο που έχει σημειωθεί ποτέ σε τελικό, στις έως τώρα 14 διεξαχθείσες διοργανώσεις.


Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.