Πρόστιμο 3.040 ευρώ σε ακροδεξιό ευρωβουλευτή για ρατσιστικό σχόλιο

Πρόστιμο ύψους 3.040 ευρώ επιβλήθηκε στον ακροδεξιό Πολωνό ευρωβουλευτή Γιάνους Κόρβιν-Μίκε για τα ρατσιστικά σχόλια που χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια…

Πρόστιμο ύψους 3.040 ευρώ επιβλήθηκε στον ακροδεξιό Πολωνό ευρωβουλευτή Γιάνους Κόρβιν-Μίκε για τα ρατσιστικά σχόλια που χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια συζήτησης στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου τον περασμένο Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Ο Γιάνους Κόρβιν–Μίκε του πολωνικού κόμματος Κογκρέσο της Νέας Δεξιάς, μιλώντας τον Ιούλιο στο ευρωκοινοβούλιο για την ανεργία των νέων, χαρακτήρισε τη νεολαία που μαστίζεται από την ανεργία στην Ε.Ε. ως τους «νέγρους της Ευρώπης».

Το σχόλιο του είχε προκαλέσει αντιδράσεις, λίγο καιρό αφότου τα ακροδεξιά κόμματα είχαν καταφέρει να επιτύχουν σοβαρά εκλογικά κέρδη στις ευρωεκλογές, τροφοδοτώντας τις ανησυχίες σχετικά με την εξάπλωση της ξενοφοβίας στον ευρωπαϊκό χώρο.

Ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου μιλώντας προς τους βουλευτές της Ε..Ε σημείωσε ότι είχε προσφέρει την ευκαιρία στον Κόρβιν-Μίκε να «ανασκευάσει» τη δήλωσή του ή να ζητήσει συγγνώμη.

«Επέμενε στην άποψή του» είπε ο Μάρτιν Σουλτς. «Αποφάσισα έτσι να επιβάλω μια ποινή κατά του Κόρβιν- Μίκε ύψους 10 ημερήσιων αποζημιώσεων» πρόσθεσε. Η ημερήσια αποζημίωση των ευρωβουλευτών ανέρχεται στα 304 ευρώ, σύμφωνα με μια πηγή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Σούλτς σημείωσε ότι οι βουλευτές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι υπόχρεοι να μην κάνουν δηλώσεις που προκαλούν διακρίσεις ή προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

«Η ειρήνη, η ανεκτικότητα, ο σεβασμός είναι αποτελεσματικά μόνο όταν δεν είναι γραμμένα σε χαρτί, αλλά εφαρμόζονται σε καθημερινή βάση. Η μεγάλη δύναμη αυτού του κοινοβουλίου είναι ότι κάνουμε ακριβώς αυτό» είπε ο Σουλτς κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον της ολομέλειας στο πλαίσιο της 75ης επετείου από την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Πολωνός ακροδεξιός ευρωβουλευτής έχει 14 ημέρες να εφεσιβάλει την απόφαση του Μάρτιν Σουλτς.

Θα μας τρελάνει ο Πορτοσάλτε: Βλέπει «διεθνή κυριαρχία Μητσοτάκη» αντί… για φιάσκο

Θα μας τρελάνει ο Πορτοσάλτε: Βλέπει «διεθνή κυριαρχία Μητσοτάκη» αντί… για φιάσκο

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδεικνύεται σε ηγετική φυσιογνωμία της Ευρώπης», σύμφωνα με τον Άρη Πορτοσάλτε

Θρίλερ στην Ινδία: Απεγκλωβίστηκαν 10 εργάτες – Ήταν παγιδευμένοι για πάνω από 2 εβδομάδες (Εικόνες/ Video)

Θρίλερ στην Ινδία: Απεγκλωβίστηκαν 10 εργάτες – Ήταν παγιδευμένοι για πάνω από 2 εβδομάδες (Εικόνες/ Video)

Όσοι έχουν ανασυρθεί στην επιφάνεια μεταφέρονται τώρα με ασθενοφόρο σε κοντινό νοσοκομείο.

Ντροπή: Η αστυνομία πέταξε 82χρονο με αναπηρία έξω απ’το σπίτι του μες στο κρύο (Εικόνες/ Video)

Ντροπή: Η αστυνομία πέταξε 82χρονο με αναπηρία έξω απ’το σπίτι του μες στο κρύο (Εικόνες/ Video)

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές ένας ηλικιωμένος με αναπηρία τυλιγμένος με κουβέρτες και…