Newsroom

Newsroom

Πολωνός ακροδεξιός ευρωβουλευτής: 20 εκατομμύρια νέοι είναι οι νέγροι της Ευρώπης

Aντιμέτωπος με ένα κύμα σφοδρών επικρίσεων βρέθηκε ένας Πολωνός ευρωβουλευτής, ο οποίος σε τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης…

janusz korwin mikke

Aντιμέτωπος με ένα κύμα σφοδρών επικρίσεων βρέθηκε ένας Πολωνός ευρωβουλευτής, ο οποίος σε τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για την ανεργία των νέων αναφέρθηκε στους νέους άνεργους στην ΕΕ χρησιμοποιώντας την έκφραση «οι νέγροι της Ευρώπης». 

Η τοποθέτηση του Πολωνού ευρωβουλευτή Γιάνους Κόρβιν-Μίκε ξεκίνησε με μια αναφορά σε έναν παλιό νόμο για τις εργασιακές σχέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και μια φράση που απέδωσε στον πρώην αμερικανό πρόεδρο Τζον Φ. Κένεντι. «Ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, όταν είχε εισηγηθεί το πρώτο νομοσχέδιο για τον κατώτερο μισθό, είχε πει: ‘Ειλικρινά, στόχο έχει να προστατευτεί η βιομηχανία του βορρά από τον ανταγωνισμό του φθηνού εργατικού δυναμικού στο νότο’. Και τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τις δουλειές τους· αλλά βέβαια, ήταν 4 εκατομμύρια νέγροι», ανέφερε ο Κόρβιν-Μίκε.

«Τώρα έχουμε 20 εκατομμύρια Ευρωπαίους οι οποίοι είναι οι νέγροι της Ευρώπης. Είκοσι εκατομμύρια νέοι είναι νέγροι από την Ευρώπη, ναι, αντιμετωπίζονται σαν νέγροι», συνέχισε ο ίδιος. «Και πρέπει να καταργήσουμε τον κατώτερο μισθό, πρέπει να καταστρέψουμε την ισχύ των συνδικάτων», συμπλήρωσε. 

Οι δηλώσεις του αυτές έγιναν δεκτές με αποδοκιμασίες, σφυρίγματα και φωνές διαμαρτυρίας.

«Ακούσαμε τον κ. Γιάνους Κόρβιν-Μίκε. . . να χρησιμοποιεί μια γλώσσα εντελώς απαράδεκτη σε αυτή την αίθουσα» είπε ο Βρετανός Σοσιαλιστής ευρωβουλευτής Κλοντ Μορέις. 

Η σοσιαλίστρια ευρωβουλευτής Σεσίλ Κιένγκε από την Ιταλία, πρώην υπουργός Ενσωμάτωσης των Μεταναστών, με καταγωγή από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η οποία είχε αντιμετωπίσει μια σειρά ρατσιστικών προσβολών ενόσω βρισκόταν στο αξίωμα, κάλεσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να «επιβάλει τις κυρώσεις που αρμόζουν» στη φρασεολογία αυτή. 

«Τα λόγια του δεν προσβάλλουν ανθρώπους σαν εμένα, με διαφορετικό χρώμα δέρματος, αλλά όλους μας εδώ, που πιστεύουμε στις αξίες που αποτελούν τη βάση αυτού του θεσμού, στις αξίες της ισότητας και της αξιοπρέπειας για κάθε ανθρώπινο ον», τόνισε η Κιένγκε. 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη